Produse eco si obiecte reciclate, vandute in mod virtual la Targul Firmelor de Exercitiu din Baia Mare

0
481
Produse eco si obiecte reciclate, vandute in mod virtual la Targul Firmelor de Exercitiu din Baia Mare
Produse eco si obiecte reciclate, vandute in mod virtual la Targul Firmelor de Exercitiu din Baia Mare

Neincapatoare s-a dovedit a fi sala Centrului de Instruire si Marketing din Baia Mare astazi, 1 decembrie, la deschiderea Targului Firmelor de Exercitiu. Ajunsa la a VI-a editie, competitia dintre elevii de la licee cu profil economic a reunit sute de liceeni si profesori din 13 judete ale tarii. Fiecare a incercat sa isi promoveze cat mai bine produsele, iar, la final, cei mai buni viitori afaceristi au fost premiati pentru rezultatele financiare obtinute in cadrul firmelor virtuale.

Peste 50 de echipe s-au inscris in competitia firmelor virtuale de anul acesta, cu obiecte de activitate diverse, de la agentii de turism si magazine de imbracaminte, pana la firme de arhitectura sau intretinere corporala. In deschiderea Targului Firmelor de Exercitiu, echipele au primit incurajari din partea celor prezenti.

„Sunt convinsa ca acesti tineri minunati, elevii nostri de la liceele cu profil servicii din tara noastra, prezenti astazi aici, stiu pentru ce au venit si pregatirea lor in firma de exercitiu, care este o activitate virtuala, ii va forma si pregati cu adevarat pentru viitor”, a aratat directorul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu”, Crina Georgeta Buda.

Un proiect indraznet a fost derulat de o firma virtuala realizata de elevii de la un liceu din Faget, care comercializa produse handmade, realizate din materiale reciclabile. Astfel, acestia au vrut sa dea o utilitate obiectelor reciclate, prin autenticitatea produselor realizate manual.

„Am venit aici la Baia Mare sa prezentam obiectele handmade. Denumirea firmei este « Angelique Handmade » si avem si un motto « Tu arunci, noi luam. Tu distrugi, noi prelucram ». Noi, in scoala, derulam un proiect de mediu cu reciclare obiecte electrice si electronice si din becuri, de exemplu, le-am luat si le-am pictat si le-am folosit ca si globuri”, a povestit unul dintre profesorii coordonatori ai uneia dintre echipe, Ionel Petrea.

Unii dintre elevi s-au gandit ca vor impresiona juriul cu produsele eco realizate chiar de catre ei. Cornuletele si cozonacii expusi la standuri au fost la mare cautare.

„Am venit cu firma de exercitiu « Secretele Bunicii SRL », care se ocupa cu producerea si comercializarea produselor traditionale romanesti. Avem produse ca la bunica acasa, facute ca la ea in bucatarie: dulceata de macese, gemuri, compot, zacusca, castraveti murati, cozonaci, cornulete. In scoala la noi este o sala de gastronomie, unde toti cei 14 angajati ai firmei ne-am pus si am preparat cu mana noastra”, a marturisit una dintre concurente, Cristina Ponta.

Dupa ce toate firmele inscrise in competitie au fost jurizate, cele mai bune idei au fost premiate. „Cel mai bun stand”, „Cea mai buna prezentare a firmei” sau „Cele mai multe tranzactii” au fost doar cateva dintre sectiunile din concurs la care au fost premiati liceeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.