ONG-uri premiate in cadrul Galei Voluntariatului 2012 Constanta

  0
  307
  Voluntariatul va fi recunoscut ca experienţă profesională
  ONG-uri premiate in cadrul Galei Voluntariatului 2012 Constanta

  Gala Voluntarilor 2012 Constanta, sarbatorita in fiecare an incepand cu anul 2007 in data de 5 decembrie, urmareste recunoasterea publica a meritelor celor mai activi voluntari din Constanta.

  Semnificatia zilei de 5 decembrie: In anul 1985 Natiunile Unite au desemnat data de 5 decembrie ca Ziua internationala a Voluntarului. Aceasta zi este dedicata eforturilor celor care au adus o contributie importanta societatii prin oferirea timpului lor ca voluntari.

  Natiunile Unite au invitat guvernele si organizatiile din toate tarile ca in fiecare an, pe 5 decembrie, sa desfasoare si sa promoveze activitati menite sa aduca multumiri voluntarilor si sa stimuleze o mai mare constientizare a contributiei acestora. Aceasta zi este deja aniversata in mai mult de jumatate din tarile lumii.

  Ziua de 5 decembrie este sarbatorita si in Romania incepand cu anul 2000 cand Centrul National de Voluntariat “Pro Vobis” a organizat prima Gala judeteana de decernare a premiilor de implicare in comunitate, eveniment dedicat recunoasterii meritelor voluntarilor si a celor care sprijina miscarea de voluntariat in Romania (organizatii, sponsori, finantatori, presa etc.). Modelul s-a extins ulterior in alte localitati din tara unde exista centre de voluntariat. In 2004 au fost organizate 8 gale de decernare de premii pentru implicarea in comunitate dedicate zilei de 5 decembrie. La ora actuala, ziua de 5 decembrie este un eveniemnt national organizat de toate centrele de voluntariat din tara.

  Anul acesta in cadrul galei, vor fi prezente un numar de 14 ONG-uri implicate activ in viata comunitatii constantene prin proiecte si programe de calitate care valorizeaza resursa umana voluntara urmand a fi premiate la cele opt categorii de premii dupa cum urmeaza: Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Voluntarul junior al anului, Voluntarul senior al anului, Organizatia anului, Institutia de invatamant a anului, Jurnalistul anului si Compania anului. Pe langa aceste premii se vor decerna si alte doua premii speciale. Momentele artistice prezentate de voluntari vor infrumuseta evenimentul.

  Evenimentul este organizat de catre echipa formata la nivel local – CENTRAS CONSTANTA prin Departamentul Centrului de Voluntariat, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Consiliul Judetean Constanta, Centrul Europe Direct Constanta cu sprijinul ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE din Judetul Constanta si Casa de Moda LICOR.

  Evenimentul va avea loc in Aula Bibliotecii Judetene Constanta, in data de 5 decembrie 2012, incepand cu ora 16.00.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.