Noi reguli pentru posesorii de caini din Falticeni: „Trebuie sa aiba un comportament lipsit de brutalitate”

0
449
Amenzi de pân? la 500 de lei pentru cei care nu cur??? dup? animale de companie
Amenzi de până la 500 de lei pentru cei care nu curăţă după animale de companie
Noi reguli pentru posesorii de caini din Falticeni: „Trebuie sa aiba un comportament lipsit de brutalitate”

In parcuri, cainii vor fi tinuti in lesa scurta! Posesorii de caini vor fi trasi la raspundere daca nu vor respecta cateva reguli. Cel putin pentru cei din Falticeni, unde autoritatile sunt hotarate sa scape de cainii fara proprietar.

In parc, cainii vor fi plimbati in lesa scurta
Incepand cu prima zi a anului 2013, posesorii de caini din Falticeni vor trebui sa respecte Regulamentul privind stabilirea normelor referitoare la detinerea cainilor pe teritoriul municipiului Falticeni, aprobat de Consiliul Local, miercuri, 28 noiembrie, scrie monitorulsv.ro.

Conform regulamentului, detinatorii de caini au obligatia de a le asigura acestora un adapost corespunzator, hrana si apa suficiente, posibilitatea de miscare, ingrijire si atentie, asistenta medicala si totodata trebuie sa aiba un comportament lipsit de brutalitate fata de acestea.

Hotararea de Consiliu Local interzice abandonul cainilor, iar eutanasierea este interzisa, cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar. Cainii gasiti liberi, neinsotiti, neidentificati, in locuri publice, se considera caini fara proprietar si vor fi capturati de persoanele autorizate.

Tot prin noul regulament este interzisa lasarea libera sau fara supraveghere a cainilor in locurile publice ori in curtile aflate in folosinta mai multor locatari, fara consimtamantul locatarilor.

Pe terenurile publice (parcuri, strazi intens circulate, spatiile dintre blocuri) cainii pot fi condusi sau tinuti numai cu lesa scurta. Cainii agresivi, care musca, trebuie sa poarte si botnita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.