Cum sa scapi de furnici pe cale naturala

  0
  947
  Cum sa scapi de furnici pe cale naturala
  Cum sa scapi de furnici pe cale naturala

  Daca aveti invazie de furnici si vreti sa va feriti de insecticide pentru a le starpi (poate aveti oroare de chimicale sau nu vreti sa investiti in ele din spirit ecologic), puteti apela la o serie de solutii naturale pentru a tine insectele la distanta. Printre acestea se afla si boratul de sodiu cu zahar ori pudra pentru bebelusi, pe care le puteti afla in cele ce urmeaza.

  Cel mai folosit ingredient in lupta domestica cu furnicile pare sa fie boratul de sodiu (Borax), din cate aflam pe Life Hacker. Solutia optima prezentata este un amestec jumate-jumate de borat de sodiu si zahar plasate intr-un capacel, din moment ce majoritatea furnicilor sunt atrase de chestii dulci. Mai putin furnicile rosii si furnicile dulger, care nu pot fi alungate decat cu insecticide. In afara de borax, mai puteti presara pudra pentru bebelus in preajma cuibului furnicilor pentru a le dezorienta – pierd izul traseului, se ratacesc si, in cele din urma, mor. Pudra pentru bebelusi mai poate functiona si atunci cand vreti sa evitati patrunderea furnicilor in casa, pentru ca insectele nu vor escalada praful.
  Mai departe, daca nu aveti pudra, puteti pune felii de castraveti in preajma gaurilor sau crapaturilor din locuinta pentru ca, aparent, furnicile detesta castravetii. Sau trageti linii cu creta de jur imprejurul usilor sau al pervazelor – la fel ca in cazul pudrei pentru bebelusi, furnicilor nu le place sa aiba particule lipite de talpi. Sau puneti foi de dafin ori presarati bucatele de ardei rosu in locurile prin care furnicile va patrund in casa – potrivit Planet Green, furnicile detesta mirosul lor. Sau preparati o solutie de curatat din otet, apa si circa 10 picaturi de ulei din arbore de ceai si imprastiati-o prin casa, pentru ca si acest amestec, la fel ca pudra pentru bebelusi, le dezorienteaza pe insecte.
  La final, cateva sfaturi generale: curatati in permanenta bucataria, aruncati gunoiul constant si izolati-va suporturile usilor si pervazele. Voi stiti si alte solutii?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.