Japonia: Guvernul restrictioneaza consumul de electricitate, din cauza crizei nucleare

Japonia: Guvernul restrictioneaza consumul de electricitate, din cauza crizei nucleare

Guvernul japonez a decis sa restrictioneze consumul general de electricitate in estul tarii, ca sa previna penele de curent, in contextul crizei nucleare de la Fukushima, relateaza Agerpres, citand agentiile de presa internationale.

Incepand de astazi, cei mai mari consumatori- fabrici, cladiri de birouri, universitati si magazine din regiunea Tokyo- vor reduce cu 15% consumul de curent electric fata de anul trecut, potrivit hotararii executivului nipon, care se bazeaza pe o lege din 1964.

Un reprezentant al Ministerului Comertului a indicat ca incalcarea acestei decizii se pedepseste cu amenzi de pana la un milion de yeni (124.000 dolari).

Respectiva masura de austeritate a fost dictata de criza nucleara provocata la Fukushima Daiichi de cutremurul de 9 grade, urmat de tsunami, produse la 11 martie si care au devastat nord-estul Japoniei.

Companiile Honda Motor Co., Nissan Motor Co. si Fuji Heavy Industries Ltd. au decis incetarea activitatii o zi pe saptamana, joi, in timp ce Toyota Motor Corp. a optat pentru ziua de vineri. Uzinele companiilor care vor fi inchise joi si vineri vor avea program sambata si duminica.

Guvernul de la Tokyo a mai restrictionat folosirea energiei electrice in 1974, la scurt timp de la izbucnirea crizei petrolului in 1973.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente