59 la suta dintre tipurile de pasta de dinti sunt daunatoare pentru copii

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania lanseaza Campania nationala de informare si constientizare a consumatorilor intitulata „S.O.S. – produsele cosmetice si de ingrijire personala”. In perioada 15 ianuarie – 22 ianuarie 2016 au fost achizitionate din marile structuri comerciale, farmacii si magazine naturiste 51 tipuri de pasta de dinti pentru bebelusi/copii, in vederea analizarii etichetei…

Citește mai departe
Aproape toate șampoanele destinate bebelușilor și copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii, potrivit celui mai recent studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC), citat de CSID. De asemenea, doar 13% dintre produsele analizate sunt, intr-adevar pentru ingrijirea bebelusilor, in timp ce pentru 16% dintre ele producatorii nu recomanda utilizarea in cazul copiilor sub 3…

Citește mai departe

Pesticidele cresc riscul de afectiune cardiovasculara

Expunerea la pesticide este foarte periculoasa pentru sanatatea aparatului cardiovascular. Iata rezultatul unui studiu aparut in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism in cadrul caruia cercetatorii portughezi atrag atentia asupra efectelor nocive ale chimicalelor policlorinate dintre care face parte si DDT-ul. Desi acesta a fost interzis in mult tari inca din anii ’70, se foloseste…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Topul fructelor si legumelor cu pesticide de pe piata din Romania

Citricele turcesti si merele romanesti contin cele mai multe pesticide, potrivit raportului anual de monitorizare a pesticidelor in Romania realizat de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2012. Din 3.367 de probe analizate, care au inclus fructe, legume, cereale, mancare din cereale pentru bebelusi si produse de origine animala, 839 (25%) contineau…

Citește mai departe

PE: Reguli noi pentru hrana bebelusilor, dietele speciale si produsele fara calorii

Regulile privind etichetarea si continutul laptelui pentru bebelusi si alimentele pentru diete speciale medicale vor fi mai bine definite pentru a proteja consumatorii si a sublinia diferentele dintre alimentele pentru consum normal si cele pentru grupuri specifice, conform unei legi aprobate marti. Noile reguli, agreate deja de Consiliu, se refera si la unele regimuri pe…

Citește mai departe
OMS: "Poluarea, cauz? a declan??rii cancerului pulmonar"

Poluarea aerului influenteaza greutatea copiilor la nastere

Poluarea aerului poate influenta greutatea copiilor la nastere. Asta rezulta dintr-un studiu realizat, recent, de cercetatorii americani. Potrivit acestuia, femeile insarcinate, expuse la un nivel ridicat de poluare, risca sa nasca bebelusi cu o greutate mica. Potrivit aceluiasi studiu, cu cat mai mare este expunerea la poluare, cu atat greutatea copilului la nastere va fi…

Citește mai departe

Clorinarea genereaza cancer, apa din panza freatica este plina de nitrati, iar producatorii de ape minerale ne mint prin omisiune

Procesul clorinarii apei de la chiuveta, prin care se elimina virusi, bacterii sau paraziti, are ca efect secundar generarea de compusi cancerigeni • Consumul apei direct din fantana duce, in cazul sugarilor, la deces • Nici macar fierberea apei din put nu elimina nitratii, ci, din contra, sporeste concentratia acestor compusi si, implicit, a toxicitatii Tema nitratilor din apa…

Citește mai departe

Mierea in alimentatia copiilor

Mierea este un indulcitor natural delicios, ce deseori este introdus eronat in alimentatia copiilor, fie pentru a da un gust mai bun mancarii, fie pentru beneficiile pe care le poate aduce sanatatii. Totusi, dincolo de avantajele mierii, exista un mare inconvenient: ea este interzisa copiilor sub un an. Copiii mici nu au voie sa consume…

Citește mai departe

Suedia ar putea interzice folosirea bebelusilor pentru a promova laptele formula destinat acestora

O noua lege din Suedia ar putea interzice folosirea pozelor cu bebelusi pentru a promova laptele formula destinat acestora, potrivit Realitatea.net. Ministerul Suedez al Sanatatii vrea sa incurajeze alaptatul, iar reprezentantii acestuia cred ca imaginile cu bebelusi dragalasi consumand lapte formula idealizeaza consumul acestui produs, scrie The Local. De asemenea, din 2013, producatorii de lapte…

Citește mai departe

Proiectul „Un bebe, un arbore” la Cluj – Boc planteaza copaci si tine bebelusi in brate

Primarul Emil Boc a plantat arbori pentru nou-nascuti si a tinut in brate bebelusi in timp ce parintii acestora plantau si ei copaci, miercuri, la Cluj-Napoca, unde municipalitatea deruleaza proiectul „Un bebe, un arbore”. Emil Boc a participat, miercuri, la o actiune in cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, unde parintii au plantat arbori pentru nou-nascuti, actiunea…

Citește mai departe
Criza resurselor va falimenta fondurile de pensii

10 modalitati surprinzatoare prin care sunt utilizate cele mai cunoscute resurse naturale

Stim cu totii ca petrolul tine de domeniul energetic, ca ne invelim sandwich-urile in folie de aluminiu si ca purtam aur la gat. Dar aceste resurse sunt utilizate si in alte domenii. US Global Investors a analizat modalitatile surprinzatoare prin care sunt utilizate cele mai cunoscute resurse naturale. Aluminiul se afla in medicamentele antiacide Aluminiul…

Citește mai departe
Lapte infestat cu aflatoxin?, retras de pe pie?ele din România

Laptele din ziua de azi este plin de hormoni, furnizeaza mai putin calciu si vitamina D

Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii sunt singurele mamifere care beau laptele altor specii? Sau poate nu ai privit niciodata lucrurile asa. Pana acum. Laptele din ziua de azi este plin de hormoni, furnizeaza mai putin calciu si vitamina D decat orice alta sursa si porneste un atac violent de probleme de sanatate, arata Naturalnews.com….

Citește mai departe

Administrarea de antibiotice copiilor sub sase luni ar putea favoriza, mai tarziu, obezitatea

Administrarea de antibiotice copiilor sub sase luni ar putea favoriza, mai tarziu, obezitatea, arata un studiu aparut in „International Journal of Obesity”, relateaza Agerpres. „Se crede de obicei ca obezitatea este un fapt datorat in mare parte unui regim alimentar nesanatos si lipsei de miscare, dat tot mai multe studii demonstreaza ca lucrurile sunt mai…

Citește mai departe

Targul Raw Generation

Targul Raw Generation este locul in care am adunat toate aspectele unei vieti sanatoase. Aici vei gasi bunatati bio, legume organice, superalimente, cosmetice si detergenti naturali, carti de retete raw, haine unicat realizate din materiale 100% naturale, produse de ingrijire pentru bebelusi si adulti, case modulare pasive si multe altele. Te asteptam si la worshop-urile…

Citește mai departe

Quinoa planta sacra a incasilor – una dintre cele mai nutritive plante din lume

Timp de milenii altiplanul bolivian a constituit leaganul culturilor de quinoa. Acolo sus producuctia actuala a acestor boabe se inspira inca din metodele traditionale. Dupa ce a hranit intemeietorii grandiosului imperiu incas, quinoa continua sa ofere forta si vitalitate locuitorilor platourilor inalte, constituind alimentatia lor de baza. Din punct de vedere botanic quinoa apartine familiei…

Citește mai departe

Cele mai frumoase fotografii astronomice

Stelele au fost vedetele unui concurs de fotografie din Marea Britanie. Observatorul Regal Greenwich din Marea Britanie a organizat un concurs pentru cele mai reusite fotografii astronomice ale anului. Castigatorul concursului este Tom Lowe, din SUA, cu o imagine a siluetelor unor copaci pe fondul unui cer instelat si al Caii Lactee. „Cred ca aceasta…

Citește mai departe

Magiun de Topoloveni cu stele Michelin

Peste 60 de specialisti din Europa au hotarat ca Magiunul Natural de Prune Topoloveni poate primi distinctia „Superior Taste Award” („Premiul pentru Gust Superior”). Astfel, magiunul devine primul produs traditional romanesc medaliat, trecand de bariera obisnuintelor gastronomice. „Superior Taste Award” este o competitie anuala la care pot parti-cipa produse alimentare si bauturi din intreaga lume….

Citește mai departe

Biberoanele din plastic ar putea fi toxice: Danemarca, trei state americane si Canada au interzis folosirea compusului chimic BPA in produsele pentru copii

Biberoanele din plastic ar putea fi toxice pentru copii. Comunitatea stiintifica din intreaga lume se afla in mijlocul unei controverse privitoare la prezenta substantei Bisfenol A (BPA) in materialul din care sunt facute majoritatea produselor din plastic. Danemarca, trei state americane si Canada au interzis prin lege folosirea compusului chimic in fabricarea biberoanelor. Dezbateri similare…

Citește mai departe

BIOmarkt von Gustav te trimite sa traiesti BIO, gustos si sanatos intr-un BIOresort din Austria

In perioada 22.01-15.03.2010, BIOmarkt von Gustav, primul magazin BIO din Romania ofera clientilor sai fideli sansa de a pleca intr-un weekend de vis pentru doua persoane intr-un resort 100% BIO din Austria. Campania Excursia ta BIO este destinata iubitorilor de BIO si clientilor BIOmarkt si presupune ca orice cos de cumparaturi ce depaseste valoarea de…

Citește mai departe

Ancheta la Fallujah dupa ce un numar mare de bebelusi s-au nascut cu diformitati in aceasta zona

Zeci de bebelusi morti si alte cateva zeci nascuti cu diformitati in spitalele din Fallujah, Irak. Sunt informatii prezentate Natiunilor Unite de o serie de medici britanici si irakieni, potrivit cotidianului britanic The Independent. Medicii solicita o ancheta a organizatiei internationale la Fallujah, scena unor lupte violente in 2004 intre armata americana si insurgentii irakieni….

Citește mai departe

Tantari modificati genetic, folositi in lupta contra malariei

Primii tantari modificati genetic, al caror organism distruge parazitul vinovat de declansarea malariei, Plasmodium falciparum, ce se dezvolta de regula in corpul acestor insecte, au fost creati de cercetatorii americani. „Acestia sunt primii tantari modificati genetic pentru a fi rezistenti la parazitul Plasmodium, gratie unei transformari a sistemului lor imunitar”, a declarat George Dimopoulos, profesor…

Citește mai departe