10 modalitati surprinzatoare prin care sunt utilizate cele mai cunoscute resurse naturale

10 modalitati surprinzatoare prin care sunt utilizate cele mai cunoscute resurse naturale

Stim cu totii ca petrolul tine de domeniul energetic, ca ne invelim sandwich-urile in folie de aluminiu si ca purtam aur la gat. Dar aceste resurse sunt utilizate si in alte domenii. US Global Investors a analizat modalitatile surprinzatoare prin care sunt utilizate cele mai cunoscute resurse naturale.

Aluminiul se afla in medicamentele antiacide

Aluminiul este utilizat la medicamente din SUA, precum Maalox si Equate. Aluminiul si magneziul scad nivelul de acid din stomac si reduc senzatia de arsura.

Aurul este amestecat cu ceaiul, in scopuri medicale

Stiati ca aurul si ceaiul pot vindeca (sau cel putin asa sustin cercetatorii) cancerul? Acestia au descoperit ca nanoparticulele de aur, amestecate cu unele ceaiuri, pot distruge formele agresive ale cancerului de prostata.

Petrolul se afla in sticle

Fara petrol, n-am avea sticle in care sa bem apa, scutece pentru bebelusi sau cerneala pentru scris. In timp ce 88% din petrolul crud este destinat procesarii energetice, restul de 12% ajunge in alte industrii, precum cea plastica.

Porumbul este utilizat la machiaje cosmetice

Amidonul de porumb este utilizat la multe produse cosmetice. Stiuletele de porumb pe care il fierbem si-l dam prin sare nu este destinat doar consumului. Astfel, porumbul se regaseste in compozitia lotiunilor, a pudrelor pentru bebelusi, a machiajelor si a balsamurilor pentru buze.

Cuprul este antibacterial si este utilizat in sistemele de distributie a apei

Cuprul este antibacterial. Aceasta calitate importanta impiedica raspandirea bacteriilor in apa si in sistemele de distributie. Oriunde sunt utilizate obiecte din cupru, riscul transferului bacterial a fost minimizat.

Nichelul este in margarina

Iti vine sa crezi ca margarina ta contine nichel? Din cauza grasimilor, margarinele sunt initial lichide la temperatura camerei si nu pot fi intinse pe paine. Se adauga un catalizator de nichel, care “intareste” aceste uleiuri, prin hidrogenare.

Graul devine adeziv pentru timbre

Amidonul din grau poate fi utilizat ca si adeziv. Acesta se regaseste pe timbrele postale.

Platina se regaseste in medicamentele contra cancerului

Acest metal pretios are capacitatea, in unele forme chimice, de a combate cancerul. Inca de la descoperirea proprietatilor sale, in 1962, multe boli de cancer au fost tratate cu medicamente pe baza de platina, inclusiv agentul satraplatin. Acesta din urma va fi folosit pe viitor in tratarea cancerului de prostata.

Paladiul purifica apa

Paladiul purifica apa, eliminand hidrocarburile folosite ca solventi si degresanti.

Gazul natural se regaseste in fertilizatori

Gazul natural a jucat un rol esential in dublarea randamentelor agricole intre 1950 si 1990.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente