Sfaturi ecologice pentru casa si gradina

Ce trebuie sa facem sa avem mereu culori vii in gradina, o casa frumoasa si o atmosfera calda intr-un mod ecologic?

Foarte simplu! Mai jos avem cateva sfaturi si trucuri pentru ca gradina si casa ta sa straluceasca! Astfel, daca ne gandim la o gradina, ne imaginam cu siguranta multe flori si multa verdeata. Dar ce facem daca florile noastre sunt invadate de pureci albi? Sunt convinsa ca multi dintre voi va ganditi deja la insecticide. Dar de ce sa nu folosim o metoda ecologica?Este mult mai sanatos mai ales pentru fructe sau legume, pentru ca nu contine elemente toxice.Asa ca uite ce ai de facut:
Metoda este destul de simpla si consta in folosirea tutunului de tigara. Luam tutunul din 2-3 tigari din care facem o infuzie in 200 ml apa. Lichidul se lasa la racit dupa care se introduce intr-un pulverizator si se imprastie atat pe plantele afectate cat si cele pe cele sanatoase pentru a preveni aparitia purecilor si la ele. Efectul se va vedea imediat. Aceasta infuzie se foloseste cateva zile la rand pentru a elimina inclusiv ouale purecilor. In cazul fructelor sau a alimentelor, ele se mananca numai dupa ce sunt spalate foarte bine.

Cauti un ingrasamant pentru gradina?Nimic mai simplu!Fertilizarea terenului este bine sa se faca folosind numai ingrasaminte organice, deoarece este mai sanatos si pentru dumneavoastra, cat si pentru clientii amatori de legume proaspete

Cenusa-reprezinta un ingrasamant excelent mai ales pentru legume cum ar fi vinete, castraveti sau varza. Cenusa se obtine de la arderea lemnelor, a paielor, cocenilor etc. Atentie insa! Nu se foloseste cenusa din carbune de pamant deoarece contine substante daunatoare, toxice pentru plante si poate afecta cresterea acestora.Se da cu maxim 30g de cenusa, la fiecare cuib in parte.

Gunoiul de grajd putrezit
In mod obisnuit, acest ingrasamant se aplica toamna, odata cu sapatul terenului, dar se poate folosi in aceleasi conditii si primavara.Se imprastie 4-5 kg de gunoi pe fiecare mp in cazul in care terenul va fi udat. In cazul in care plantele cultivate nu necesita udarea, atunci sunt suficiente 2 kg pe fiecare mp.Gunoiul de grajd ste bun pentru orice fel de legume.

Cum ne construim o casa frumoasa si ecologica?

Pai in primul rand trebuie sa alegem terenul.Ar fi cel mai bine, in astfel de cazuri sa apelati la un expert, deoarece trebuie sa tineti seama de mai multe conditii:
– in apropierea locului sa nu existe: linii de tensiune, transformatoare de sectoare, cai ferate, zona de aeorport.
-orientare buna,posibilele bariere solare, o zona fara constructii foarte inalte sau cu o vegetetie foarte deasa,o zona buna, cu vegetatie si parcuri de copii daca ete cazul,sa stim zona climatica.

Un alt aspect important este alegerea un arhitect. Cea ma buna cale de a-l gasi este aceea de a-l cauta prin cateva asociatii ecologice si printre autorii de studii geobiologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *