Afacere de succes: legume la galeata

0
2092
Vrei sa investesti intr-o afacere verde? Iata 3 aspecte esentiale pentru succes!

afacere cu legumeUn fost handbalist a investit peste un milion de lei in singura sera din Oltenia in care plantele nu cresc direct in sol. Florin Paduraru si sotia sa cultiva castraveti si rosii bio pe o suprafata de 1.500 de metri patrati. Legumele, crescute cu ingrasaminte naturale, sunt udate cu apa din lac.

Florin Paduraru (39 de ani), un fost handbalist gorjean devenit om de afaceri, a investit peste un milion de lei in singura sera din Oltenia in care plantele sunt crescute in galeti si udate cu apa din lac. Sera din Targu-Jiu, unde sunt cultivati castraveti si rosii bio, se intinde pe o suprafata de 1.500 de metri patrati. „Am decis sa fac aceasta investitie cu bani proprii, fara sa apelez la finantari. Sunt firme care realizeaza proiecte si cer comisioane mari, dar nu-ti garanteaza investitia”, spune Florin Paduraru.

In sera pusa pe picioare in luna ianuarie a acestui an lucreaza patru angajati, care ingrijesc plantele timp de cateva ore pe zi.

„Am vrut sa demonstrez ca se poate manca natural. Sera functioneaza cu o cultura hidroponica la galeata, adica plantele nu cresc direct in sol si sunt udate cu apa din lac, care contine fitofosfati. O data pe saptamana li se adauga ingrasaminte naturale, mai exact gainat de porumbel. Cultura necesita foarte multa atentie, pentru ca apa trebuie preincalzita la o temperatura intre 20 si 24 de grade Celsius, altfel poate fi compromisa. Este singura sera functionala cu acest sistem din zona”, adauga omul de afaceri.

Florin Paduraru vrea sa-si extinda productia, motiv pentru care va mai construi inca o sera, cu o suprafata de 3.000 de metri patrati, in comuna Progoria, iar pe cea actuala o va mari cu inca o mie de metri patrati. Pentru Florin Paduraru, afacerea cu sera de legume a inceput din pasiune.

Afacere din pasiune

„Este o afacere profitabila, chiar daca imi voi recupera investitia cam in zece ani. Pana acum, am produs 50 de tone de legume, in trei transe. In Targu-Jiu, marfa mea merge catre restaurante si catre cele trei aprozare proprii. De exemplu, astazi, un kilogram de castraveti din productia mea se vinde cu 3 lei. Sunt frumosi si sanatosi, de calitate”, mai spune Florin Paduraru. Barbatul a castigat pana in prezent aproximativ 50.000 de euro cu sera si crede ca acest gen de afacere poate scoate Romania din criza.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.