Legumele tin bolile la distanta. Asadar, sa ne bucuram de cele care, in plina toamna, inca sunt pe piata. Varza, conopida, rosiile sau morcovii sunt doar cateva dintre legumele care ne pregatesc organismul pentru anotimpul rece.
Conopida intareste inima. Pentru ca are o valoare calorica destul de scazuta, conopida este indicata persoanelor care urmeaza o cura de slabire.
Consumul ridicat de conopida se asociaza cu o incidenta scazuta a bolilor de inima si a atacului cerebral.
Enzimele care se gasesc in conopida ajuta la detoxifierea organismului.
Varza creste imunitatea. Varza e mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu.
Toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca remediu pentru intarirea imunitatii.
Asadar, contati pe aceasta leguma in sezonul rece! Previne virozele respiratorii si racelile.
Rosiile ajuta digestia. Rosiile sunt resurse bogate de vitamine si minerale astflel ca 100g de rosii pe zi iti ofera peste 25% din necesarul de vitamina C si vitamina A.
In plus, asigura un continut important de minerale precum sodiu, potasiu, magneziu si fosfor. Sucul de rosii stimuleaza digestia si previne constipatia.
Este util si in curele de slabire, suprimand foamea. Este indicat si pentru persoanele care sufera de pietre la rinichi.
Radacinoasele scad colesterolul. Nu va plac pentru ca sunt mai tari decat alte legume? Insa tocmai in cantitatea mare de fibre sta succesul acestora.
Datorita fibrelor, morcovii, sfecla rosie, telina, ridichile negre intervin in asimilarea grasimilor si scad nivelul colesterolului in sange.
Tot fibrele alimentare sunt cele care absorb si elimina toxinele, substantele cancerigene din organism.
Castravetii, buni pentru piele. Consumul regulat de castraveti ajuta persoanele care sufera de probleme ale presiunii sangelui.
Potasiul, magneziul si continutul de fibre aduc presiunea sangelui la un nivel normal.
De asemenea, este recomandat diabeticilor si are proprietati benefice pentru piele si ochi.
Gogosarul contine vitamina A. Datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman.
Gogosarii sunt bogati in fibre, ceea ce ajuta la scaderea colesterolului si prevenirea cancerului de colon.
Are un rol important si in preventia glaucomului si a artritei, datorita beta-carotenului si vitaminei C.