BISTRITA: Primaria inchiriaza un teren in zona Zavoaie pentru depozitarea temporara a gunoaielor

BISTRITA: Primaria inchiriaza un teren in zona Zavoaie pentru depozitarea temporara a gunoaielor

Judetul Bistrita-Nasaud are groapa de gunoi ecologica, insa amanarile succesive ale proiectului fac ca nici la aceasta data depozitul de deseuri de la Tarpiu sa nu fie folosit, cu toate ca panglica inaugurala a fost taiata de aproape un an de zile. In tot acest timp municipalitatea bistriteana continua sa depoziteze gunoaiele la marginea orasului, asta in conditiile in care, pe hartie, groapa de gunoi folosita de Primarie este inchisa.

Primaria Bistrita a facut un artificiu. Langa groapa de gunoi a orasului, care a fost inchisa in baza unui proiect european, a deschis alte doua gropi de gunoi, una in partea de jos si una in partea de sus a fostei gropi. Spatiul in cauza a devenit insuficient, astfel incat a fost necesara gasirea de indata a unui nou teren pe care, cel putin la nivel declarativ, gunoaiele sa fie depozitate temporar, pana la deschiderea gropii ecologice de la Tarpiu.

In sedinta Consiliului Local, programata sa aiba loc in data de 20 septembrie, alesii vor trebui sa-si dea acceptul pentru ca Primaria municipiului Bistrita sa inchirieze un teren, in acelasi loc, in care sa fie depozitate temporar deseurile menajere, care vor fi transferate la Tarpiu, in momentul in care groapa ecologica va deveni functionala.

Dat fiind faptul ca depozitul ecologic de la Tarpiu nu a fost dat inca in folosinta, incepand cu data de 01 ianuarie 2012 Primaria Bistrita a trecut la stocarea temporara a deseurilor municipale pe platforma betonata existenta in imediata apropiere a depozitului inchis.

“Cantitatea de deseuri stocata in perioada ianuarie – iulie inclusiv a fost de 36.228 mc. In momentul de fata nu se cunoaste exact data darii in folosinta a depozitului de la Tarpiu iar suprafata de 1000 mp prevazuta a fi folosita pentru stocarea temporara a deseurilor nu mai este suficienta datorita cantitatii mari de deseuri produse pe raza municipiului Bistrita.

In imediata vecinatate a suprafetei pe care se stocheaza temporar deseurile exista o suprafata de teren de 3200 mp, detinuta de catre cinci proprietari, teren marginit pe celelalte laturi de drumuri de exploatare si raul Bistrita. Aceasta suprafata de teren este afectata in prezent de stocarea temporara a deseurilor municipale”, se arata in raportul municipalitatii, care insoteste proiectul de hotarare. Executivul municipal doreste inchirierea terenului in cauza pentru cel putin 12 luni, cu suma de 8100 lei/an, adica 675 lei pe luna.

Locuitorii de pe strada Zavoaie se arata indignati de faptul ca nu numai ca nu se inchide groapa de gunoi din imediata vecinatate, ci se mai inchiriaza un spatiu pentru depozitarea gunoaielor.

“Toata lumea va fi nemultumita, Am crezut ca se va amenaja o strada ca lumea aici, cu aer curat, poate si cu asfalt. Noi ne-am asteptat sa se inchida groapa de gunoi, nu sa o extinda. Multi renunta sa-si faca locuinte aici din cauza gropii de gunoi”, spune o localnica de pe strada Zavoaie.

“Sa nu faca prostia asta pentru ca mirosul afecteaza tot cartierul. Dimineata nu poti sa deschizi geamul. Daca se extinde groapa de gunoi ce putem face, mergem sa facem reclamatii, are rost? Au facut groapa aia la Tarpiu, de ce nu o dau in folosinta”, spune un alt localnic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente