Array

Delta Dunarii ar putea deveni un paradis turistic

Delta Dunarii ar putea deveni un paradis turistic

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FTPS), Dan Matei Agathon, sustine ca marea problema a deltei este suprataxarea serviciilor turistice, care se resimte ulterior in pretul pe care il platesc turistii pentru serviciile prestate. 

FTPS vine cu o propunere de transformare a Deltei Dunarii in paradis turistic/ Sursa foto: cazare-delta.ro/

“Este nevoie de un master-plan de dezvoltare a Deltei, care sa fie facut de specialisti romani, cunoscatori ai potentialului din zona, si nu de straini care propun piste de biciclete de-a lungul fluviului. Pentru o mai buna promovare a turismului in Delta si in Dobrogea, Federatia Patronatelor din Turism si Servicii a inaintat o propunere Consiliului Judetean Tulcea pentru afilierea acestei institutii la federatie, in vederea construirii de oferte de promovare si de identificare a celor mai bune stratageme de sustinere a turismului din Delta si din regiunea dobrogeana”, a mai spus Dan Matei Agathon.

Potrivit presedintelui FPTS, Delta Dunarii are potentialul de a deveni un paradis turistic de nisa la nivel mondial pentru pasionatii de fotografie, pentru ornitologi, dar si pentru iubitorii de natura si relaxare. 

“Atractiile Deltei sunt nenumarate si au avantajul de a cuprinde si elementele turismului de litoral, cum e cazul plajei virgine de la Sulina, apreciata pentru nisipul foarte fin. In Delta exista formatiuni geologice care apar pe neasteptate, una dintre acestea fiind denumita Insula Fericirii. Aici s-au asezat nenumarate specii de pasari care eclozeaza pe cuiburi plutitoare, o atractie unica pentru cei care ajung in zona“, subliniaza Dan Matei Agathon.

Acesta a precizat ca nici turismul cultural nu este suficient promovat in Delta, acolo unde exista cea mai veche reprezentanta a Comunitatii Europene, dar si un cimitir pentru 24 de nationalitati.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente