”Cu un copac nu faci padure!” – Expozitie multimedia despre padurile lumii

  0
  508
  ”Cu un copac nu faci pădure!” - Expoziție multimedia despre pădurile lumii
  ”Cu un copac nu faci padure!” – Expozitie multimedia despre padurile lumii

  Fundatia TERRA Mileniul III, Asociatia Alma-Ro si Gradina Botanica „D. Brandza” a Universitatii din Bucuresti va invita la vernisajul expozitiei ”Cu un copac nu faci padure!”, ce va avea loc vineri, 21 septembrie, incepand cu ora 18:00, la Centrul de Educatie Ecologica al Gradinii Botanice.

  La nivel global dispar in fiecare an circa 13 milioane de hectare de paduri, adica o jumatate din intreg teritoriul Romaniei, un ritm absolut nesustenabil pentru mentinerea echilibrului natural al planetei.

  ”Cu un copac nu faci padure!” este o expozitie interactiva ce invita vizitatorii sa descopere si sa reflecteze asupra modelelor de consum sustenabil al produselor pe care le obtinem de pe urma padurilor. Va invitam sa aflati care sunt beneficiile padurilor din punct de vedere social, cultural, economic si de mediu si care sunt riscurile asociate despaduririlor si practicilor de exploatare.

  Expozitia se compune din fotografii ce ilustreaza legatura dintre oameni si natura (din Romania, Brazilia, Burkina Faso, Camerun si Chile) si filme documentare ce descriu viata comunitatilor rurale dependente de produsele forestiere. Copiii vor avea ocazia sa deseneze padurile imaginate de ei, iar adultii vor fi invitati sa noteze angajamentele pe care si le asuma pentru practici mai bune de consum al produselor forestiere.

  Expozitia poate fi vizitata in intervalul 21-26 septembrie, intre orele 10:00 si 20:00. Accesul este gratuit.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.