Morcovii sunt cunoscuti pentru aportul bogat in calciu si vitaminele A si C, in timp ce sucul de morcovi, natural si proaspat, are numeroase beneficii pentru sanatatea organismului. Totodata, morcovii mai contin betacaroten, vitaminele B, D si E, clor, acid folic, magneziu, sodiu si zinc.
Sucul de morcovi reprezinta un factor important in ceea ce priveste dezvoltarea sanatoasa a copiilor si poate fi preparat simplu sau in combinatie cu alte legume cu frunze verzi, cum ar fi telina si salata verde. Acesta este recomandat in curele de slabire, datorita aportului de vitamine si minerale.
De asemenea, sucul de morcovi dizolva formatiunile canceroase, mentine structura dintilor, stimuleaza apetitul, ajuta procesul de digestie, contribuie la cresterea numarului de globule rosii si implicit a hemoglobinei. Acesta stimuleaza si functiile hepatice, intareste imunitatea, cicatrizeaza formatiunile ulceroase gastrointestinale, fiind benefic in tratarea afectiunilor oculare.