Vremea mohorata si temperaturile tot mai scazute cresc riscul de a cadea intr-o depresie in aceasta perioada. Studiile arata ca ni se recomanda consumul unor legume si fructe de o anumita culoare pentru a putea trece peste perioadele grele mai usor.
Toamna este anotimpul tristetii, al melancoliei si depresiei. Pentru a trece mai usor peste aceste sentimente, medicii ne recomanda sa contam din plin pe ajutorul fructelor si legumelor si sa nu recurgem la medicamente decat daca este absolut necesar.
Cele mai eficiente impotriva depresiei sunt fructele de culoare portocalie, iar legumele si fructele verzi combat cu succes stresul. Ele contin Vitamina C, regland tensiunea arteriala, care are tendinta sa creasca in situatii de stres.
Cartofii dulci, caisele uscate, morcovii si portocalele, dovleacul copt sunt benefice organismului in acest anotimp, fiind bogate in magneziu si reprezentand un adevarat relaxant muscular.
Migdalele sunt, de asemenea, recomandate, datorita continutului lor bogat de vitamine B si E, care intaresc sistemul imunitar. Legumele si fructele de culoare verde compenseaza deficitul de magneziu, calmeaza migrenele si scad oboseala.
Spanacul este cel mai bun antidepresiv, iar un efect similar are si broccoli, varza si kiwi. Ele sunt ca un fel de „centrala electrica” pentru vitaminele care ajuta la refacerea organismului dupa situatii de stres.