Doua reactoare nucleare din New Jersey au fost oprite din cauza uraganului Sandy

  Doua reactoare nucleare din New Jersey au fost oprite din cauza uraganului Sandy

  UPDATE 16:15: Un al doilea reactor, situat la circa 50 de kilometri nord de New York, pe marginea raului Hudson a fost oprit din functiune in New Jersey, in noaptea de luni spre marti. Operatorul reactorului nuclear a precizat ca a luat aceasta decizie din cauza unor „probleme la reteaua electrica externa”. Nu exista niciun „risc pentru public” sau pentru angajati, a precizat societatea Energy, care administreaza centrala de la Indian Point.

  Un reactor nuclear a fost scos din functiune in statul New Jersey, in estul Statelor Unite, din cauza intemperiilor provocate de Uraganul Sandy, a anuntat operatorul acestuia.

  Situat pe marginea raului Delaware, reactorul Salem 1 a fost inchis cand patru dintre cele sase pompe ale sale de circulatie a apei au incetat sa functioneze, a precizat societatea Public Service Electric and Gas. Autoritatile au anuntat ca reactorul vecin functiona normal.

  Presedintele american Barack Obama a decretat marti stare de „catrastrofa majora” in statul New York si New Jersey, dupa trecerea uraganului Sandy, care a facut ravagii pe coasta de est a Statelor Unite

  Cresterea nivelului apelor unui rau din New Jersey dupa trecerea uraganului Sandy a determinat ruperea unui dig in comitatul Bergen, la cativa kilometri distanta de orasul New York, a anuntat politia locala.

  Oamenii si-au facut provizii de baterii, insa spera ca vor avea din nou curent electric cat mai curand.

  Zeci de cladiri au fost afectate de rafalele puternice de vant, iar strazile au fost inundate. Si statiile de metrou au fost cuprinse de ape, fiind afectate mai multe linii de transport in comun.

  Pana acum au fost inregistrate 16 decese, atat in Statele Unite, cat si in Canada. Alti 67 de oameni au murit in Caraibe.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *