Sucul din iarba de grau este utilizat in principal ca o sursa concentrata de nutrienti. Acesta contine vitamina A, vitamina C, vitamina E, fier, calciu, magneziu si aminoacizi, informeaza Ziua de Cluj..
Sucul este folosit pentru cresterea productiei de hemoglobina, substanta chimica in celulele rosii din sange care transporta oxigenul ; regleaza nivelul zaharului din sange; previne aparitia cariilor dentare; imbunatateste vindecarea ranilor si previne infectiile bacteriene.
De asemenea, este utilizat pentru indepartarea metalelor grele, a agentilor cauzatori de cancer din organism si elimina toxinele din sange si ficat.
Unii oameni folosesc sucul din iarba de grau pentru a preveni aparitia parului alb, pentru reducerea tensiunii arteriale, pentru imbunatatirea digestiei si pentru reducerea nivelului de colesterol.
Sucul este de asemenea utilizat pentru a trata diferite afectiuni ale tractului urinar, inclusiv infectii ale vezicii urinare, uretrei si prostatei, hipertrofia benigna de prostata ( BPH ), pietre la rinichi.
Alte utilizari includ tratamentul tractului respirator, inclusiv raceala, tuse, bronsita, febra si dureri de gat, tendinta de infectie, guta, tulburari hepatice, colita ulcerativa, dureri articulare si probleme cronice de piele.
Sucul de grau este folosit ca tratament alternativ in afectiuni precum cancer si artrita.
Sucul de iarba de grau este o bautura sanatoasa si populara. Insa multi specialisti recomanda ca aceasta sa se bea pe stomacul gol si imediat dupa extractia ierbii. Dar nu exista nicio cercetare care sa certifice acest lucru.
Cum functioneaza?
Sucul de iarba de grau contine substante chimice care ar putea avea actiune antioxidanta si anti – inflamatorie, de aceea unii oameni cred ca ar putea fi de ajutor in tratarea colitei ulcerative. Acesta contine, de asemenea, un produs chimic care pare sa lupte impotriva infectiilor bacteriene.