Jamie Oliver: „Nu-i lasati pe americani sa ne puna hormoni si pesticide in farfurie”

0
953
Jamie Oliver: „Nu-i l?sa?i pe americani s? ne pun? hormoni ?i pesticide în farfurie”
Jamie Oliver: „Nu-i lăsaţi pe americani să ne pună hormoni şi pesticide în farfurie”
Jamie Oliver: „Nu-i lasati pe americani sa ne puna hormoni si pesticide in farfurie”
Jamie Oliver: „Nu-i lasati pe americani sa ne puna hormoni si pesticide in farfurie”

Jamie Oliver, bucatarul care a devenit cunoscut la nivel mondial datorita stilului de viata sanatos pe care il promoveaza, vrea sa inceapa o campanie pentru impiedica importurile de mancare care ar urma sa vina din SUA.

Jamie Oliver spera sa impiedice semnarea unui acord ce ar prevedea introducerea pe piata a celor 28 de tari membre Uniunii Europene a alimentelor importante din America.

Bucatarul de origine britanica, in varsta de 39 de ani, este de parere ca semnarea unui astfel de acord este de-a dreptul periculos pentru sanatatea cetatenilor, deoarece astfel ar fi permise pe piata din UE a alimentelor ce contin hormoni si pesticide care provin din SUA.

In prezent, alimentele care provin din America trebuie sa respecte aceleasi reguli ca si cele comercializate pe piata din Uniunea Europeana. Prin semnarea acestui acord acest lucru s-ar schimba, iar in Europa ar putea fi vandute produse ce nu mai respecta criteriile atat de restrictive in ceea ce priveste industria alimentara.

„Acest acord va avea un impact negativ asupra sanatatii publice din Marea Britanie, dar si asupra companiilor si fermelor din Regatul Unit. Noi nu avem hormoni in mancarea noastra. Asta nu este tot. Noi nu folosim sute de otavuri si pesticide care au un potential cancerigen destul de ridicat. Ei au. Legislatia lor o permite si nu este nici pe departe la fel de restrictiva ca noastra”, a declarat Oliver.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.