Reducerea consumului de carne scade riscul de a face cancer, boli de inima si alte maladii grave, motiv pentru care ne poate prelungi viata cu ani buni, potrivit unui studiu.
Coordonatorul cercetarii, dr. Gary E. Fraser, de la Universitatea Loma Linda din California, sustine ca barbatii vegetarieni au o speranta medie de viata de 83,3 ani, iar femeile vegetariene, de 85,7 ani – mai mare cu 9,5 ani, respectiv cu 6,1 ani decat cea a barbatilor si femeilor care mananca in mod regulat alimente de origine animala.
Mai mult, fructele, legumele si nuciferele pot sa reduca riscul de cancer, boli cardiovasculare si de diabet de tip 2, se arata in studiul citat de huffingtonpost.com. De asemenea, dieta vegetariana ne ajuta sa ne mentinem in limite normale greutatea si circumferinta taliei (care este un indicator al riscului de boli de inima) si are efect protector pentru creier. La studiu au participat 96.000 de persoane din SUA si din Canada. Iata ce alte beneficii ale alimentatiei vegetariene au observat cercetatorii americani in studiul lor:
– vegetarienii cantaresc, in medie, cu aproape 14 kilograme mai putin decat carnivorii
– indicele de masa corporala (raportul dintre greutatea exprimata in kilograme si patratul inaltimii exprimata in metri) al vegetarienilor este cu 5 unitati mai mic
– rezistenta la insulina este o problema intalnita mai rar la vegetarieni si la vegani