Spagi uriase la Agentia pentru Protectia Mediului. Fostul director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, arestat.

  0
  258
  Şpăgi uriaşe la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, arestat.
  Spagi uriase la Agentia pentru Protectia Mediului. Fostul director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, arestat.

  Fostul director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, arestat pentru luare si dare de mita si abuz in serviciu a strans din spaga 1.500 mii lei, dar si 12.000 euro * sumele au fost adunate in decursul unui an, de la diverse firme, care au solicitat eliberarea autorizatiilor de mediu * potrivit procurorilor DNA, o parte din bani au fost folositi pentru a finanta campania electorala, la alegerile locale

  Vaslui – Potrivit procurorilor DNA in perioada 2011 – septembrie 2012, in calitate de director al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM), Remus Mitrea, abuzand de prerogativele functiei sale, a pretins de la mai multe firme, bani in schimbul eliberarii autorizatiei de mediu. In decurs de numai un an, acesta a strans din spaga, un milion si jumatate de lei, dar si 12.000 de euro. Banii au provenit de la societati de constructii dar si de la firme care au infiintat parcuri eoliene. La randul sau, directorul a dat mita pentru ca firmele pe care le controla sa fie favorizate si sa obtina contracte pentru lucrari finantate din fonduri europene. De asemenea, Remus Mitrea a finantat campania electorala la alegerile locale. Mai exact l-a sustinut pe unchiul sau, candidat la functia de primar intr-o comuna vasluiana.

  Remus Mitrea este director din 2008 la Agentia Pentru protectia Mediului. El a trecut pe rand pe la toate formatiunile politice, PSD, PDL, UNPR si din nou la PSD si a facut diverse favoruri pentru a-si pastra functia. Remus Mitrea a demisionat din functie si este arestat preventiv, pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de dare si luare de mita, in forma continuata, spalare de bani si abuz in serviciu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.