Persoanele care consuma acest produs de panificatie prezinta un risc cu 30 la suta mai mic de a se imbolnavi de diabet
Specialistii in nutritie spun ca secara este o sursa sigura de fibre, care ofera organismului uman 18 la suta din necesarul de nutrienti zilnic. Potrivit nutritionistilor, consumul de paine de secara la fiecare masa va induce senzatia de satietate rapid, astfel ca persoanele care aleg acest tip de paine nu vor mai simti nevoia sa consume in exces alimente, de cele mai multe ori nesanatoase.
Prin continutul bogat in magneziu, secretia de insulina a organismului va fi diminuata, tocmai de aceea secara poate fi considerata medicamentul natural pentru persoanele care sufera de diabet, explica nutritionistii. Mai mult, specialistii completeaza ca un consum regulat de secara reduce cu 30 la suta riscul aparitiei acestei boli, in special in cazul persoanelor supraponderale, predispuse diabetului. In acelasi timp, painea de secara are capacitatea de a normaliza valoarea glicemiei, iar fibrele continute impiedica formarea toxinelor la nivelul colonului, iar astfel digestia va fi imbunatatita considerabil.
Specialistii recomanda o masa de secara, sub forma de paine sau cereale, de sase ori pe saptamana, pentru normalizarea colesterolului, a glicemiei si evitarea problemelor cardiovasculare. Mai mult, este alimentul perfect pentru femeile cu o varsta inaintata sau batrani pentru ca reduce riscul aparitiei infarctului. Pentru adolescenti, secara este ideala pentru a urma o cura de slabire pentru ca favorizeaza o buna digestie, iar senzatia de satietate se va instala rapid. Potrivit nutritionistilor, fibrele si mineralele din secara se mai gasesc si in nuci, rosii, castraveti, mere, pere si pastai.
Sursa: Gandul