Paine cu seleniu pentru o viata mai lunga

0
430

Painea fortifiata cu seleniu este o necesitate pentru populatia din Marea Britanie, cred specialistii in alimentatie din aceasta tara, dupa ce au efectuat o serie de studii.paine

Medicii nutritionisti britanici sunt de parere ca imbogatirea graului cu seleniu ar avea drept efect scaderea numarului de bolnavi, dar si cresterea sperantei de viata. Ei au aratat ca mineralul are efecte benefice asupra organismului, ajutandu-l sa lupte impotriva gripei si a racelii, a celulelor canceroase, poate creste fertilitatea atat la femei, cat si la barbati.

De asemenea, specialistii au subliniat ca painea fortifiata cu seleniu poate veni si in sprijinul persoanelor in varsta, care isi vor pastra luciditatea, nemaifiind predispusi la boli neuropsihice.

Pentru ca britanicii sa profite de toate aceste beneficii, nutritionistii propun ca in faina sa fie adaugata o cantitate minima de seleniu, astfel incat fiecare consumator sa beneficieze de o cantitate de 75 micrograme pe zi. Propunerea vine in urma faptului ca solul din Marea Britanie nu este bogat in seleniu, astfel incat nu se acopera nici macar jumatate din necesarul zilnic din legume si fructe proaspete.

Medicii precizeaza ca o alta solutie ar fi suplimentele alimentare, insa de cele mai multe ori acestea sunt costisitoare. Pana cand masura va fi aplicata, specialistii le recomanda britanicilor sa consume nuci de Brazilia, rinichi sau crustacee, chiar daca aceste alimente nu se regasesc in mod frecvent in dieta obisnuita.

Oricum, nu va fi propusa o fortifiere obligatorie, ci vor fi imbogatite numai anumite sortimente, dar se va face o campanie de informare a publicului cu privire la efectele benefice ale seleniului. Urmatorul pas pentru ca pe masa britanicilor sa ajunga aceste alimente este o propunere legislativa, iar aprobarea ei ar dura foarte mult.

De aceea, cercetatorul Steve Mcgrath crede ca este mult mai simplu sa se adauge seleniu in solul in care sunt cultivate fructele si legumele care ajung pe masa consumatorilor.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.