Choco margarina

Nestle Choco poate fi dusmanul siluetei daca este consumata in mod frecvent. De asemenea, din cauza grasimilor hidrogentate, devine un potential pericol pentru ficat si inima.
nestle choco
Nestle Choco, specialitate instant pe baza de cacao si lapte, este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida si grasimi vegetale hidrogenate.

Din cauza glucidelor, pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind fortat sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Grasimile vegetale hidrogenate afecteaza in mod grav buna functionare a functiei hepatice si a sistemului cardiovascular. Din aceasta cauza, utilizarea lor a fost limitata sau chiar interzisa in unele state, pentru a proteja populatia de efectele lor nocive.

Aceasta compozitie ii imprima produsului analizat o valoare energetica foarte ridicata, motiv pentru care trebuie evitat de persoanele supraponderale si obeze. Nici cei care vor sa isi pastreze greutatea in limite normale nu trebuie sa abuzeze. De asemenea, trebuie consumat cu precautie de cei care sufera de osteoporoza. Fosfatii de sodiu impiedica fixarea calciului in oase, ducand la dezechilibrarea balantei calciu-fosfor si in final, in cazul unui consum frecvent, la aparitia osteoporozei si a depunerilor anormale de calciu.

CONCLUZIILE SPECIALISTULUI

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca Nestle Choco nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor, obezilor, persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, hipertensivilor, bolnavilor renali, celor cu un profil lipidic sanguin patologic, celor cu boli hepatice, celor cu status proinflamator sistemic, bolnavilor de cancer, persoanelor cu afectiuni dermatologice, neurodegenerative. Diabeticii vor tine cont de cantitatea de glucide si vor cere sfatul medicului curant. Persoanele cu intoleranta la lactoza sau cu alergie la soia vor testa produsul inainte de a-l consuma.

ETICHETA
Nestle Choco. Specialitate instant pe baza de cacao si lapte. Zahar, cacao cu continut redus de grasime 22% (unt de cacao 10%-12%), lapte praf degresat 13%, lactoza, grasime vegetala hidrogenata, emulgator lecitina de soia E322, sare, stabilizatori, fosfati de sodiu E339, citrati de sodiu E331, aroma. Valori nutritionale medii: 100 g: energie 379 kcal/1602 kj, proteine 9,4 g, glucide 67 g, lipide 8,2 g. Energie o portie: 95 kcal/401 kJ.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *