Legumele, la control

0
320

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va incepe, la nivel national, o serie de controale oficiale in domeniul produselor alimentare de origine nonanimala, cu accent pe sectorul legumelor si fructelor.
legume

Astfel, structurile de specialitate din judete vor verifica prezenta reziduurilor de pesticide, a nitritilor si nitratilor din legume si fructe, precum si incadrarea nivelului acestora in limitele prevazute de legislatia in vigoare. „In ultima perioada, am primit o serie de semnale si sesizari cu privire la calitatea indoielnica a unor legume sau fructe care ajung pe piata romaneasca. De aceea, am decis sa extindem verificarile si pentru legumele si fructele care intra in tara noastra in urma schimburilor intracomunitare”, a declarat presedintele ANSVSA, Marian Zlotea.

ANALIZE
Aceasta tematica de verificare si control vizeaza fructele si legumele provenite din import, comert intracomunitar si productie autohtona, la procesare, depozitare si comercializare. In cadrul actiunilor de control oficial vor fi prelevate probe, care vor fi trimise spre analiza laboratoarelor sanitare-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.