Pastrama cu sapte aditivi

Pastrama de pui Caroli este un produs care contine multi aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sanatatii.
pastrama cu aditivi
Conservantul nitrit de sodiu, E250, este aditivul folosit in cea mai mare cantitate. Din cauza potentialului cancerigen ridicat, este intezis in produsele destinate copiilor si nu este recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza, batranilor si celor aflati in convalescenta. Doza zilnica admisa pentru nitriti este de 0,1 mg/kg corp.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca polifosfatii, consumati in mod constant, dezechilibreaza balanta calciu-fosfor. Din aceasta cauza este favorizata aparitia osteoporozei si a depunerilor anormale de calciu. Mono-glutamatul de sodiu este si el incriminat in aparitia unor efecte adverse, care insumate poarta denumirea de „Sindromul bucatariei chinezesti”. Acesta se manifesta prin dureri de cap, palpitatii, stari de slabiciune, dureri in brat si ceafa, aritmii cardiace.

Suferinzii de boli renale, cardiovasculare si hipertensivii trebuie sa consume produsul cu mare precautie, pentru ca are sase surse de sodiu. De asemenea, diabeticii trebuie sa ceara sfatul medicului curant si sa tina cont de cantitatea de glucide.

In urma analizei ingredientelor in-scrise pe eticheta, specialistul nostru nu recomanda produsul copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, cardiovascularilor, suferinzilor de afectiuni hepatice si renale, diabeticilor (grasimile saturate genereaza rezistenta la insulina), sufe-rinzilor de status proinflamator sistemic (poliartrite, artrite, artroze, reumatisme), bolnavilor de cancer, de boli neurodege-nerative (Parkinson si Alhzeimer), celor cu afectiuni dermatologice, celor cu sistemul imunitar slabit.

INGREDIENTE
Pulpa de pui cu os, condimente naturale, sare, conservant (nitrit de sodiu E250), proteina vegetala din soia, antioxidant (ascorbat de sodiu E301), stabilizatori (polifosfati de sodiu E452, citrat trisodic E331iii), agent de ingrosare (caragenan E407), zaharuri (dextroza), potentiator de gust (monoglutamat de sodiu E621), colorant natural (emulsie paprika E160c). Produs fiert si afumat. Contine soia: valoare energetica 158 kcal/100 g, proteine 16 g, lipide 10 g, glucide 2 g.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *