Colectare ulei uzat

Colectare ulei uzat

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla atunci cand arunci la chiuveta uleiul alimentar ars? Drumul uleiului aruncat in sistemul de canalizare afecteaza absolut toate elementele pe care le intasneste: provoaca obturari serioase ale tevilor si accelereaza procesul de coroziune.

Dupa ce ajunge intr-o apa si chiar daca este epurata apa, uleiul ramane in apa raului in care a fost deversat. Apoi, odata ajuns in sol, aridizeaza si contamineaza orice creste in acel pamant. Intelegem astfel ca este obligatoriu sa reciclam uleiurile uzate din gospodaria noastra.

Primul pas este sa strangem uleiul folosit in recipiente din plastic. Dupa care, ai trei optiuni de reciclare a acestuia.

Tine insa minte ca, in acest caz, vorbim numai despre grasimi vegetale uzate sau rancede, nu si despre uleiurile de motor – reciclabile in alte conditii.

Cum puteti colecta uleiul ars:
Puteti vorbi cu administratia blocului pentru a colecta uleiul ars de la toti locatarii, iar administratorul blocului poate chema un echipaj special pentru colectarea uleiului strans. Astfel, se poate colecta uleiul intr-un mod organizat si eficient pentru toata lumea.
Puteti lasa sticla de ulei uzat la un restaurant mare sau o cantina care colecteaza deseurile de ulei uzat alimentar si grasimile comestibile uzate. Astfel veti sti ca si deseul Dvs. va fi tratat corespunzator.
Puteti duce personal deseurile de ulei uzat la centrele de reciclare. In Bucuresti, gasiti un astfel de centru la adresa str. Icoanei nr.98, sector 2 (in apropierea B-dului Stefan cel Mare, compania Stoher Mineral&Vegetal Oil)

Ajunse la centrele de colectare, uleiurile menajere urmeaza sa fie reciclate si reintroduse in circuitul economic, sub forma de biocombustibil. Iar daca ne gandim ca in lume se discuta din ce in ce mai serios despre inlocuirea combustibililor petrolieri cu biocombustibili, s-ar putea ca gestul tau sa fie sanatos pentru planeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *