Cocos 0,02%, restul arome

Eticheta biscuitilor Coconitos Rostar ne sugereaza ca acestia au in compozitie o cantitate insemnata de nuca de cocos. Citind ingredientele, ne dam seama ca este numai o pacaleala, gustul fiind dat de arome sintetice, nicidecum de fructul exotic.Coconitos

Biscuitii Coconitos cu cocos sunt un amestec de glucide si grasimi modificate chimic, care ii transforma intr-un produs dezechilibrat nutritional, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Produsul contine un aditiv cu un potential alergen ridicat, E223 metabisulfit de sodiu. Mai mult, acesta poate provoca persoanelor sensibile, astm de sulfit. Cantitatea de cocos utilizata de producator este foarte mica, 0,02%. In schimb, au fost folosite arome sintetice, pentru a-i da senzatia consumatorului ca mananca intr-adevar biscuiti cu cocos. In compozitia biscuitilor analizati intra si o cantitate foarte mare de grasimi vegetale hidrogenate, care din cauza continutului ridicat de acizi trans afecteaza buna functionare a sistemului cardiovascular si a ficatului. Valoarea energetica a produsului este foarte mare, 336 kcal/100g.

Specialistul nu recomanda produsul celor cu alergie, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu probleme de greutate si persoanelor bolnave. De asemenea, este interzis celor care sufera de celiachie, din cauza continutului de gluten. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant inainte de consum si vor tine cont de aportul de glucide. Persoanele cu alergie la soia vor testa reactia organismului la produs, consumand o cantitate mica de biscuiti.

Eticheta
Rostar. Coconitos, biscuiti cu cocos. Faina de grau, zahar, zahar invertit, grasimi vegetale hidrogenate, amidon din porumb, agenti de afanare (bicarbonat de amoniu E503, bicarbonat de sodiu E500), sare iodata, emulsificator (lecitina de soia E322), conservant (metabisulfit de sodiu E223), acidifiant (acid citric E330), aroma natural identica cocos, pulbere naturala de cocos deshidratat 0,02%. Produsul contine gluten, urme de soia. Energie 336 kcal/1406 kj, proteine 6,6 g, carbohidrati 36,75 g, grasimi 18,31 g.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *