Baton de soia, praf de banane si multa margarina

Soia snack este un produs dezechilibrat nutritional din cauza continutului ridicat de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida.
soia snack
Din aceasta cauza, pancreasul endocrin va avea foarte mult de suferit, fiind obligat sa secrete o cantitate mare de insulina intr-o perioada scurta de timp.
De asemenea, are in compozitie o cantitate extrem de mare de grasimi vegetale hidrogenate (margarina). Acestea sunt uleiuri care prin procedee chimice au fost solidificate. Studiile au aratat ca organismul nostru nu stie sa recunoasca noua structura chimica si de aceea se ajunge la maladii grave, mai ales in cazul unui consum cronic. Sistemul cardiovascular si functiile hepatice sunt cele care sufera cel mai mult. Persoanele care vor sa consume acest produs mergand pe ideea ca este sanatos si dietetic vor avea o surpriza. Valoarea energetica a produsului este foarte ridicata, batonul fiind contraindicat supraponderalilor si obezilor, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea, consumul ridicat de soia, in cazul barbatilor, duce la infertilitate, pentru ca acestia vor secreta mai mult estrogen. Aceste efecte se manifesta mai ales in cazul barbatilor din civilizatiile occidentale, pentru ca asupra lor se manifesta si stresul. Consumul ridicat de soia coroborat cu alimentatia dezechilibrata de tip junck food duc in timp la aparitia impotentei sexuale. Persoanele cu intoleranta la lactoza trebuie sa testeze o mica parte de produs pentru a vedea reactia organismului. De asemenea, cei cu alergie la soia trebuie sa fie precauti. Aromele folosite de producator sunt artificiale, iar cantitatea de banana este infima. Consumatorii nu se vor putea bucura de efectele benefice ale acestor fructe, mai ales ca este folosita pudra de banane. Avand in vedere compozitia produsului, specialistul ne spune ca acesta nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, barbatilor, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, hepa-tice, renale, dermatologice (inclusiv celulita), celor cu status proinflamator sistemic, celor cu sindrom metabolic. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant si vor tine cont de cantitatea de glucide.

Eticheta
Baton cu soia si pudra de banana, cu glazura de cacao, cu zahar si indulcitori. Sirop de glucoza, faina de soia 27%, zahar, grasimi vegetale hidrogenate, fructoza, zer praf, pudra de banana 1,8%, pudra de cacao min. 0,9%, conservant acid malic – E296, emulsificator: lecitina de soia E322, arome: banana, etilvanilina. Continut minim de glazura 8,5%. Zerul praf contine lactoza, poate contine urme de alune. Fara organisme modificate genetic. Valori nutritionale 100 g: valoare energetica 1.762 kj/422 kcal., proteine 11,2 g, carbohidrati 57,1 g, grasimi 16,5 g.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *