Produsul zilei: Sirop de artar ecologic

Siropul de artar ecologic este o delicatesa naturala, fara chimicale, cu gust fin de caramel. Se poate utiliza ca dresing pentru mancaruri si ca indulcitor pentru deserturi.
sirop de artar ecologic

Indienilor din America de Nord le datoram utilizarea gastronomica a sevei dulci a artarului. Legenda spune ca un copil indian i-a adus tatalui sau „apa de la artar” ca sa fiarba o bucata de carne. Cand au mancat carnea, cei doi au observat ca aceasta devenise dulce. Asa a inceput sa se colecteze „apa dulce” a artarului. Siropul de artar se obtine prin fierberea sevei copacului. Seva se recolteaza numai intr-o anumita perioada a anului, de la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie. Dintre numeroasele specii de artar, doar cateva sunt folosite pentru obtinerea acestei delicatese. In functie de culoare, de data de recoltare a sevei si de gust, siropul de artar este clasificat in trei grade: A, B si C. Daca siropul de grad A are o culoare maronie relativ luminoasa si are o aroma fina, cel de grad C este intunecat la culoare si are un gust puternic aromat. Siropul de artar ecologic produs de firma austriaca Naturata este un indulcitor fara chimicale pentru clatite si felurite alte deserturi, dar si un dresing delicios pentru diferite fripturi.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *