Lectia de agricultura ecologica de la Topa: Doi soti reusesc sa administreze cu succes o ferma bio gandita ”ca afara”

Ferma ecologica Topa este un model de afacere care respecta toate rigorile agriculturii bio si, pe deasupra, reuseste, an de an, sa se transforme intr-o adevarata scoala de ucenicie pentru agricultorii care vor sa renunte la chimicale. Sotii Cismas, Dan si Tincuta, administreaza o ferma ecologica in satul Topa, la opt kilometri de Sighisoara, in…

Citește mai departe
Capitala obezit??ii: Ora?ul în care mâncarea de la McDonald`s este considerat? s?n?toas?

Capitala obezitatii: Orasul in care mancarea de la McDonald`s este considerata sanatoasa

Un tabloid din Marea Britanie a desemnat un mic orasel din aceasta tara drept capitala obezitatii. Potrivit unui articol publicat in presa britanica pe suprafata micutului orasel se afla extrem de multe localuri fast-food iar preparatele de la McDonald`s sunt considerate a fi mancare sanatoasa. Tabloidul englezesc Daily Mail  relateaza, in editia sa electronica de vineri,…

Citește mai departe

Temperaturile scazute din ultima saptamana au schimbat total peisajele din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Temperaturile scazute din ultima saptamana au schimbat total peisajele din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, unde sute de mii de hectare s-au transformat intr-un imens patinoar natural Copaci de cristal, ce seamnana cu niste imense candelabre de gheata,plauri incremeniti ce seama cu sculpturi suprarealiste si barci incastrate la malul canalelor,toate acestea formeaza in ultima perioada o…

Citește mai departe

Bahamas interzice pescuirea rechinilor: Trebuie protejati daca vrem ca ei sa nu dispara

Bahamas a anuntat, marti, ca interzice pescuirea rechinilor in apele sale teritoriale (630 de mii de kilometri patrati) si comercializarea carnii de rechin, considerata o delicatesa in mai multe bucatarii ale lumii, potrivit AFP. „Rechinii trebuie protejati daca nu vrem ca ei sa dispara” a declarat Neil McKinney, responsabil pentru protectia mediului in Bahamas, care…

Citește mai departe
Lidl ii "pune pe jar" pe aparatorii drepturilor animalelor din Marea Britanie, prin vanzarea de carne de ren

Lidl ii „pune pe jar” pe aparatorii drepturilor animalelor din Marea Britanie, prin vanzarea de carne de ren

Lantul german de supermarket-uri Lidl si-a atras numeroase critici din partea aparatorilor drepturilor animalelor din Marea Britanie, dupa ce a introdus la vanzare carne de ren pana la Craciun, scrie agentia AFP, citata de Yahoo News. Reteaua Lidl din Marea Britanie vinde pachete de 350 de grame de carne de ren siberian cu 6 lire…

Citește mai departe

Suedia se lupta cu UE pentru a-si pastra in meniu heringii stricati

Suedia incerca sa eludeze regulile Uniunii Europene prvind siguranta alimentara, pentru a fi nevoita sa renunte la una dintre delicatesele ei traditionale, un fel de mancare urat mirositor, alcatuit din heringi din Marea Baltica fermentati Eskil Erlandsson, ministrul Agriculturii din Suedia, l-a implorat pe John Dalli, Comisarul European pentru Protectia Consumatorului, sa salveze Surstroemming-ul, o…

Citește mai departe

Tonul albastru, in pericol de disparitie

Eforturile de protejare a tonului albastru, specie care este amenintata cu disparitia, au fost zadarnicite de votul la conferinta internationala de la Doha. 68 de tari s-au pronuntat impotriva interdictiei si numai 20 in favoarea ei. Tonul albastru, pescuit in special in Atlantic, este o delicatesa foarte apreciata pe piata nipona. Din pacate, stocurile au…

Citește mai departe

Ecosistemul unei paduri de stejari

Maretul stejar cu crengile sale ramnificate creste pana la o inaltime de 40m, traieste pana la 800 ani si ofera adapost unei sumedenii de animale si plante. Una dintre cele mai impresionante privelisti in tinuturile impadurite temperate din nord o reprezinta stejarul comun (sau european) (Quercus robur). Este un arbore foios (caruia ii cad toate…

Citește mai departe

Vanatul din Carpati in meniul restaurantelor

Vanatoarea este considerata un lux, dar in Romania a devenit deja o afacere profitabila, mai ales ca turistii straini se dau in vant dupa carnea de mistret si de urs, preparata in bucataria romaneasca. Frigaruile de caprioara, carnaciorii de mistret sau pulpa de urs sunt rafinamente culinare pentru care consumatorii platesc bani grei. Gurmanzi din…

Citește mai departe