Bat mii de kilometri pana in Romania, doar pentru o seara la restaurant! Gurmanzi rafinati din toata lumea au descoperit la noi o delicatesa de mult disparuta din meniuri: carnea de urs.
In putinele restaurante vanatoresti din Romania, laba de urs este o delicatesa pe cat de cautata, pe atat de scumpa. In timp ce clientii isi ling buzele de placere, bucatarii vorbesc despre puterile miraculoase ale carnii.
60% din ursii Europei traiesc in Romania, adica cam 7.000. Cateva sute pleaca anual in strainatate, sub forma de trofee de vanatoare. Pe carnea de vanat se bat bucatarii – care abia asteapta sa-si onoreze comenzile. Cum se prepara si cat costa laba de urs in supa sau la tigaie, ne spune un patron de restaurant care a furat meserie tocmai din Austria si Elvetia.
Preparatele vanatoresti romanesti au facut si deliciul marilor sefi de stat prezenti la Summit-ul NATO de-asta primavara.
Sursa: Stirile PRO TV