Comisarii de mediu tulceni pazesc lebedele de braconieri

Comisarii de mediu tulceni pazesc lebedele de braconieri

In aceste zile angajatii Garzii de Mediu din cadrul comisariatului ARBDD monitorizeaza atent si lacurile din jurul municipiului Tulcea pentru a proteja lebedele care de obicei ierneaza in aceste zone.

„Practic pentru ele frigul nu este o problema ci procurarea hranei, noi in cazuri extreme le dam de mancare paine, cereale nu prea mananca.Cei mai afectati cand ingheata lacurile sunt puii, acestia sunt de obicei prinsi, exemplarele mature stiu sa se pazeasca,indeparteaza pojghita de gheata cu labele chiar si noaptea in somn, e un automatism”spune comisarul sef Costel Ifrim.

Acesta mai spune ca deocamdata nu s-au inregistrat mortalitati sau cazuri de lebede captive intre gheturi si ca deocamdata principalul pericol pentru aceasta specie il reprezinta braconierii dar si celelalte animale de prada.

„Acum odata cu gerul din ultimele zile lacurile au inceput sa inghete mai tare si asta este in favoarea animalelor de prada care se apropie de ele pe gheata.Exista si braconieri care le ataca, unii considera o delicatesa puii de lebada, din acest motiv oamenii nostrii monitorizeaza atent zonele in care au fost semnalate colonii de lebede”mai spune Ifrim.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente