Verbund a inceput constructia primei sectiuni din parcul eolian de 200 MW de la Casimcea

M?r??e?tiul a primit toate autoriza?iile pentru parcul eolian
Verbund a inceput constructia primei sectiuni din parcul eolian de 200 MW de la Casimcea

Compania Verbund, cel mai mare producator  si transportator al energiei electrice din Austria, a fost inregistrata la Bursa de electricitate OPCOM de la Bucuresti pe Platforma Contractelor Bilaterale. Scopul acestei alaturari este vanzarea de curent produs de ferma eolina de la Casimcea ce va intra in functiune in acest an.

La inceputul lunii martie a anului trecut, Verbund a inceput constructia primei sectiuni din parcul eolian de 200 MW de la Casimcea, Dobrogea, proiect estimat la 300 milioane de euro. In 2012 este prevazuta intrarea treptata in functiune a fermei astfel incat sa se ajunga la o productie de 600 GWh ceea ce inseamna alimentarea 400.000 de gospodarii. Este prima implicare masiva a austriecilor pe piata autohtona de productie de curent iar pasul Casimcea va fi urmat de o extindere, miza fiind constructia unei capacitati totale de 700 MW in regiunea Topolog-Casimcea-Daeni-Dorbantu, undeva la limita judetelor Tulcea si Constanta.

Proiectul de 700 MW va fi cel mai mare parc eolian in Europa de uscat, depasind o ferma din Scotia si preconizata investitie a cehilor de la CEZ de la Fantanele-Cogealac de 600 MW. Parcul Verbund va di realizat de un consortiu format din patru companii: CAS Regenerabile (con­trolata de Verbund), Alpha Wind (detinuta de un offshore din Cipru, Astropoint Limi­ted, in spatele caruia sta cetateanul roma­no-american Marius Iliev, si de Verbund), Beta Wind (patronata de Marius Iliev) si Land Power (aflata in proprietatea italie­nilor de la Inergia Spa). Curentul de la turbinele eoliene va fi preluat de statia de transformare de la Rahmanu, Tulcea. Constructorul statiei este grupul ABB.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente