Poluare cu resturi de animale si sange pe Siret

Poluare cu resturi de animale si sange pe Siret

Localnicii din zona comunei Prajesti au sesizat autoritatile cu privire la poluarea raului Siret cu sange si sute de kilograme de resturi de animale ce provin de la un abator care apartine irakianului Atwan Mufin Faraj, stabilit in Bacau de mai multi ani.

Afacerea a fost pusa pe picioare cu ajutorul fondurilor europene, in cadrul abatorului fiind sacrificate animale din mai multe judete ale Moldovei.

Satenii din Prajesti sustin ca peisajul este unul dezolant de mai bine de un an, ultima deversare avand loc chiar in urma cu doua zile, cand Siretul s-a inrosit de sangele provenit din sacrificarile pasarilor.

Acum avem noroc ca e frig si nu mai miroase. Insa pe zeci de metri din Siret se observa sange si pene, iar imaginea este terifianta. Deversarile s-au facut clar, cu buna stiinta„, a afirmat un localnic.

Totodata, satenii se plang ca in apropierea zonei poluate se afla si islazul comunal, unde pasc vitele, acestea fiind nevoite de multe ori sa bea apa cu sange.

Ba mai mult, la cateva sute de metri in avalul raului Siret este o zona de agrement, unde pescarii nu mai pot prinde peste din cauza hoiturilor adunate acolo.

Titi Secara, comisar sef al Garzii de Mediu Bacau, a anuntat ca daca institutia nu-si va rezolva problemele in maxim 60 de zile, i se va suspenda activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *