Aripioarele de rechin sau pielita de la pui se afla in meniul restaurantelor care promit femeilor tineretea si frumusetea vesnica, deschise pe tot teritoriul Japoniei.Produsele bogate in colagen sau imbogatite cu aceasta proteina au devenit deja o moda printre „cunoscatoare”.
De altfel, aripioarele de rechin au devenit si o delicatesa care in curand nu va fi decat o amintire placuta… Numarul de comenzi de supa din aripioare de rechin s-au dublat numeric de catre nuntile chinezesti .
In 2006 chinezii au consumat 182 tone de rechin, iar in anul 2007 numarul s-a ridicat alarmant la considerabila cifra de 470 de tone de rechin.
Chiar daca la un restaurant supa din aripioare de rechin este foarte scumpa, chinezii vor sa lase impresie buna invitatilor, negandindu-se ca in acest mod pot duce la disparitia unei specii.Trebuie sa realizam ca rechinul este aparatorul marii, iar disparitia lui inseamana un dezechilibru trofic”, a spus specialistul marin Michael Aw.
Numai pentru o singura nunta sunt sacrificati mai mult de 30 de rechini, iar numarul casatoriilor este in crestere de la un an la altul.