SIVECO Romania realizeaza primul sau Raport de Responsabilitate Sociala si Dezvoltare Sustenabila

vecoSIVECO Romania anunta lansarea Raportului de Responsabilitate Sociala si Dezvoltare Sustenabila (2008), primul raport de acest fel realizat de catre o companie romaneasca si unul dintre putinele existente pe piata locala.

Raportul evalueaza performanta sociala si impactul activitatii companiei asupra comunitatii, partenerilor, clientilor, angajatilor, proband ca angajamentul SIVECO Romania fata de principiile responsabilitatii sociale este unul strategic si pe termen lung.

Raportul a fost deja nominalizat de catre European Business Awards la categoria Award for Corporate Sustainability. Proiectul SIVECO Romania a trecut de fazele preliminare (selectie, nominalizare in 2009 Ruban d’Honneur) si s-a calificat in etapa finala – care va avea loc la inceputul lunii aprilie.

„Raportul CSR al SIVECO Romania se afla in competitie cu proiecte ale unor companii reputate precum Ricoh Europe, HP Germania, Enel Italia, ING Netherlands. Competitia recunoaste si promoveaza excelenta, bunele practici si inovatia in mediul european de afaceri , avand in vedere obiectivele UE, precum si standardele celor mai reprezentative companii din statele membre. Am prezentat raportul unui juriu format din experti internationali de foarte mare prestigiu si am primit un feedback deosebit de onorant” a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing & Communication Manager.

Raportul se adreseaza publicului larg, utilizatorilor individuali si institutionali de produse informatice, presei de business si oamenilor de afaceri, carora le propune un set de principii fundamentale de responsabilitate sociala: transparenta, buna guvernare corporatista, sustenabilitate, civism corporatist.

„Ne onoram misiunea civica urmarind in mod concertat si coerent dezvoltarea economica si progresul social al comunitatii din care facem parte. De altfel, toate proiectele pe care le desfasuram au o componenta certa de responsabilitate sociala – aceasta fiind o caracteristica esentiala a strategiei noastre de dezvoltare sustenabila” a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.

Raportul releva, de asemenea, modul in care SIVECO Romania abordeaza problemele de mediu. Prin solutiile pe care le dezvolta, compania promoveaza principiile „Green IT”, fie ca acestea se refera la consumul de resurse de toate felurile (de la hartie pana la energie) sau la incurajarea comportamentului fata de mediu al propriilor angajati.

„Produsele activitatii noastre sunt solutii informatice cu impact pozitiv asupra societatii, pe termen mediu si lung, avand capacitatea de a influenta viata unor grupuri mari de oameni. Constientizam obligatiile care ne revin din aceasta perspectiva si ni le asumam”, a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing & Communication Manager la SIVECO Romania.

Procesul de evaluare a pornit de la identificarea acelor activitati, procese si raporturi care genereaza cel mai semnificativ impact social si de mediu. In 74 de pagini, cele 8 capitole ale raportului sunt dedicate fiecarui grup cointeresat (clienti si parteneri, angajati, parteneri sociali si comunitate) si temelor majore de CSR in IT, inovatia si incluziunea informationala, educatia si cercetarea, managementul mediului.

Raportul de Responsabilitate Sociala si Dezvoltare Sustenabila 2008 a beneficiat de consultanta lui Bogdan Diaconu, asistent universitar doctor la Academia de Studii Economice, expert international in Etica de Business si CSR.

Conceptul si elaborarea raportului se bazeaza pe cerintele managementului grupurilor cointeresate, urmand abordarea triplei raportari – economico-financiare, sociale si de mediu.

„Procesul de raportare a beneficiat de angajamentul managementului fata de un set de principii de CSR, precum transparenta, buna guvernare corporatista si sustenabilitatea. Raportul devine astfel un instrument de schimbare in organizatie. In egala masura, raportul se adreseaza publicului larg si mediului romanesc de afaceri, carora le propune un set de teme de responsabilitate sociala mai actuale acum ca niciodata: investitia in cercetare si in inovatie tehnologica, investitia in educatie in scopul incluziunii informationale, preocuparea pentru calitate si mediu’, a declarat Bogdan Diaconu, Senior Consultant Responsible Management Romania.

Raportul poate fi accesat la adresa http://www.siveco.ro/CSR/SIVECO_Romania-Raport_CSR.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *