Sofatul ecologic, o noua proba la examenul auto

  0
  452

  eco-driving.jpgToti aceia care vor da examen pentru obtinerea carnetului de conducere vor avea parte, incepand cu data de 15 martie, de probe teoretice si practice mult mai grele. Chestionarele de examen vor contine intrebari despre conduita preventiva si notiuni elementare de mecanica, inclusiv pentru categoria B.

  Noutatea o reprezinta faptul ca regulamentul, facut dupa normele europene, introduce si intrebari despre conducerea ecologica a vehiculelor, modificarile comportamentului ca urmare a consumului de alcool sau droguri si posibilitatea de a fi detectate defectiuni curente care se refera la sistemele de siguranta ale vehiculelor, informeaza cotidianul Adevarul.

  Reprezentantii Directiei Permise si Inmatriculari sustin ca scopul acestor modificari il reprezinta cresterea gradului de siguranta pe drumurile publice din Romania. Asadar, chestionarele de examen pentru cei care doresc sa obtina permisul auto pentru categoria B vor contine si intrebari referitoare la partea mecanica. Este vorba de modul in care pot fi sesizate defectiunile curente ale sistemelor de directie, de franare, de rulare, a farurilor si semnalizatoarelor, a oglinzilor retrovizoare, a spalatoarelor si stergatoarelor de parbriz, a sistemului de esapament, a centurilor de siguranta si a claxonului.

  La proba practica pentru obtinerea categoriei B, candidatii vor trebui sa faca si un control sumar al starii cauciucurilor, franelor, directiei, a farurilor, a dispozitivelor reflectorizante, a semnalizatoarelor, dar si a uleiului de motor, a lichidului de racire si a lichidului pentru spalatorul de parbriz.

  Noul regulament introduce din martie si intrebari despre conducerea ecologica. Astfel, indiferent de categorie, viitori soferi trebuie sa stie cum se conduce ecologic. Sanse de reusita vor avea doar candidatii care demareaza usor, nu tureaza nejustificat motorul, accelereaza progresiv si nu franeaza brusc, astfel incat vehiculul sa nu consume mai mult carburant decat este cazul.

  Noul regulament, prevede publicarea pe internet a intrebarilor din cadrul probei teoretice, introducerea posibilitatii programarii online a candidatilor la primul examen de catre scolile de soferi si crearea de oportunitati pentru supravegherea video a probei practice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.