Ciocolata cu 4 E-uri pe piata!

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat studiul pe produsele tip ciocolata ce se regasesc pe piata din Romania. In cadrul studiului au fost analizate 32 de produse, marcate cu inscrisuri “ciocolata cu lapte” sau “tableta cu lapte”, achizitionate in mod aleatoriu si…

Citește mai departe

Secretele biscuitilor Daria

Consumatorul care nu cunoaste limba engleza sau care nu este suficient de atent incat sa se uite si pe traducerea ingredientelor in alte limbi straine nu va afla ce mananca de fapt. Producatorul biscuitilor Daria Sandwich a tradus in limba romana doar ce i s-a parut lui mai convenabil. Grasimile vegetale sunt al doilea ingredient…

Citește mai departe

Chifle cu grasimi hidrogenate

Chiflele hamburger primavara sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index ridicat si absorbtie rapida. De asemenea, contin si grasimi intr-o cantitate mare. Dintre acestea cele mai periculoase sunt grasimile vegetale hidrogenate, care afecteaza buna functionare a inimii si a ficatului. In unele tari europene, dar si…

Citește mai departe

Exista si E-uri bune

Se tot vorbeste de aditivi alimentari (E-urile) atat de nocivi sanatatii noastre. Dar dintre cei peste 315 aditivi alimentari utilizati, aproape 20 sunt E-uri „bune”. Cateva dintre acestea sunt E 160, E 100, E 300, E 162. Primul aditiv mentionat (licopenul, colorant rosu-galben) este un caroten natural obtinut din tomate. Conform spuselor doctorului prof. univ….

Citește mai departe

Baton cu miros de visine

Batonul cu aroma de visine-frisca „Bon sweet Bon” are o compozitie specifica produselor industrializate: zahar, arome sintetice, aditivi alimentari. Zaharul si grasimea vegetala sunt principalele ingrediente ale batonului analizat. Din aceasta cauza, poate fi incadrat in categoria produselor dezechilibrate din punct de vedere nutritional, conform Regulamentului 1924/ 2006 CE. Pe langa zahar, produsul mai contine…

Citește mai departe

Premium doar in denumire

Napolitanele Naty sunt, dupa cum scrie producatorul pe eticheta, un produs „premium”. Adica ar trebui sa fie un produs de calitate. Daca traducem lista de ingrediente ne vom da seama ca, in acest caz, „premium” este doar un cuvant folosit, pentru ca suna bine. Crema folosita pentru umplerea napolitanelor analizate nu are nici un ingredient…

Citește mai departe

Napolitana din margarina

Zaharul si margarina sunt ingredientele principale ale napolitanei Joe Bro, motiv pentru care are o serie de contraindicatii. Bolnavii de inima si suferinzii de afectiuni hepatice sunt cei mai afectati de consumul produsului. Napolitana Joe Bro este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida-zahar, dextroza….

Citește mai departe