Interagro investeste 88 milioane de euro in productia de energie

0
434
Interagro investeşte 88 milioane de euro în producţia de energie
Interagro investeste 88 milioane de euro in productia de energie

Grupul Interagro, controlat de Ioan Niculae, are in constructie patru centrale in cogenerare la Bacau, Slobozia, Savinesti si Fagaras, cu o valoare totala investitionala de 55 milioane de euro. Interagro a finalizat doua centrale in cogenerare la Zimnicea si Turnu Magurele.
Potrivit unui comunicat remis redactiei, centrala de cogenerare de la Bacau, cu o putere totala de 13,5 MW/h, reprezinta o investitie de 12 milioane euro fara TVA si va fi gata in trimes-trul II al acestui an.
In trimestrul III al anului curent, Interagro va finaliza si centrala de cogenerare de la Slobozia, cu o putere totala de 13,5 MW/h. Aceasta investitie este de 11 milioane euro fara TVA. Unitatea de cogenerare de la Savinesti, cu o putere de 22,5 MW/h, are o valoare investitionala de 21 milioane euro fara TVA si va fi finalizata in primul trimestru al anului viitor. In cel de-al doilea trimestru din 2014, va fi gata si centrala de cogenerare de la Fagaras, cu o putere totala de 13,5 MW/h. Investitia se ridica la 11 milioane euro.
La finele saptamanii trecute, Inter-agro a inaugurat centrala de cogenerare de la Turnu Magurele, din incinta combinatului Donau Chem. Centrala reprezinta o investitie de 21 milioane de euro fara TVA, realizata in perioada 2008-2012. Unitatea dispune de 3 grupuri energetice fiecare de 6,75 MW/h (putere totala de 20,25 MW).
Prima centrala construita de Interagro este la Zimnicea si valoreaza 12 milioane euro fara TVA. Ea asigura necesarul de energie electrica si termica pentru fabrica de bioetanol, dar si pentru alti consumatori de pe platforma industriala Zimnicea edificata de Interagro: moara de cereale, silozul de cereale, fabrica de biscuiti si portul Zimnicea. Centrala are 6 unitati de cogenerare, cu o putere totala de 12 MW/h.
Interagro a anuntat ca va continua politica de dezvoltare in domeniul energiei prin demararea investitiilor la centrala de 450 MW de la Fagaras. Studiile, documentarea si crearea consortiului de dezvoltare sunt in faza avansata de finalizare. Conducerea Interagro sustine ca aceasta centrala cu ciclu combinat va avea un randament de 57-59%, fata de randamentul capacitatilor existente in unitatile vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.