In Germania, fiecare „scandal alimentar” ofera o posibilitate in plus pentru promovarea produselor ecologice

Reglementarea unor contraven?ii în sectorul produc?iei ecologice
In Germania, fiecare „scandal alimentar” ofera o posibilitate in plus pentru promovarea produselor ecologice

In Germania, fiecare „scandal alimentar” ofera o posibilitate in plus pentru promovarea produselor ecologice.

Dupa scandalul dioxinei, in presa germana s-a scris despre cresterea consumului de bio-alimente cu doua procente. Germania e una dintre cele mai mari piete de desfacere a acestor produse si tot mai multi tineri se hranesc cu alimente bio.

Ministrii germani pentru agricultura au facut apel, in repetate randuri, ca landurile germane sa-i sustina pe taranii care vor sa treaca la agricultura ecologica.

Targului BIOFACH de la Nürnberg ofera ocazia agriculturilor germani sa-si promoveze produsele ecologice proprii sub forma unor alimente bio procesate si frumos ambalate.

Programul de sustinere a producatorilor bio este comun, la nivel regional si federal. Anual sprijinul finaciar este de sute de milioane de euro ceea ce a permis ca cifra de afaceri in domeniul productiei ecologice sa depaseasca 6 miliarde de euro.

Lucrurile stau cu totul diferit in tara noastra. Importul de alimente ecologice este mare, pentruca la nivel judetean si national nu exista un program comun de sustinere a producerii si procesarii de alimente ecologice. Sa speram ca noile regiuni ce se vor creea in cursul anului 2013, sa ofere ocazia de ai sustine pe taranii romani care vor sa treaca la productia bio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *