Impactul ecologic al eolienelor din Dobrogea, inca in atentia Comisiei Europene

0
376
Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier
Impactul ecologic al eolienelor din Dobrogea, inca in atentia Comisiei Europene

Florian Radu, directorul Direc­tiei Biodiversitate si Schimbari Climatice din cadrul Ministerului Mediului, a declarat recent ca pro­blema eolienelor din Dobrogea si inchiderea procedu­rilor de infringement impuse de Comisia Europeana nu a fost definitivata. Acesta a spus ca reprezentantii CE au solicitat un studiu Romaniei privind impactul pe care turbinele eoliene le au in aceste zone, insa pana la aceasta data nu a fost efectuat din cauza lipsei finantarilor.

„Deocamdata nu a facut nimeni un studiu privind efectul cumulat al tuturor fermelor eolie­ne din zona Dobrogei, desi se impunea. Finantarea unui astfel de studiu este substantiala si nu s-au gasit resurse pentru asa ceva. Noi am avut o intalnire, la nivelul Ministerului Mediului, cu produ­catorii de energie eoliana din zona Dobrogei si le-am reco­man­dat sa efectueze ei acest studiu, sa si le asum, dar discu­tiile au trenat si pana acum nu s-a facut nimic. Este vorba de fi­nan­tare”, a declarat Florian Radu.

Acesta a mai spus ca liderii de mediu ai Comisiei Europene nu au impus si o data de finalizare a acestui studiu.

„Nu avem un termen impus de Uniunea Europeana pentru fina­lizarea acestor studii. A mai fost o intalnire in care ne-au cerut o harta a tuturor acestor parcuri eoliene din intreaga tara si probabil ca sunt in faza in care pun cap la cap toate aceste in­formatii. Probabil ca dupa poves­tea aceasta vor aparea probleme cu microhidrocentralele. Este vorba de un conflict intre o zona unde exista restrictii si reguli pentru protejarea mediului si interese economice de dezvoltare. Insa niciun Guvern nu si-a propus ca aceste reguli de restrictionare a activitatii sa ajunga pana la limitarea dezvoltarii economice. Nu se stie ce se va intampla in Romania”, a mai precizat repre­zentantul Ministerului Mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.