Colectarea uleiului vegetal uzat continua in scolile constantene

Colectarea uleiului vegetal uzat continua in scolile constantene

Campania de colectare a uleiului vegetal uzat continua in institutiile de invatamant constantene, prin intermediul concursului „Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat”. Acesta se desfasoara in trei etape, in perioada octombrie 2010 – iunie 2011. In concurs s-au inscris 35 de institutii de invatamant, dintre care 17 s-au clasat in topul celor care au reusit sa mobilizeze un numar mai mare de elevi.

La sfarsitul fiecarei etape de colectare sunt desemnate primele trei scoli castigatoare, avandu-se in vedere cantitatea de ulei rezidual colectata. Institutiile castigatoare sunt stabilite pe baza unui raport intre cantitatea de ulei colectata si numarul total de elevi din institutia respectiva, astfel incat sa fie asigurat un raport echitabil pentru toate institutiile. In aceasta prima etapa s-au implicat aproximativ 2000 de elevi, peste 50 de cadre didactice si a fost colectata o cantitate de 716,5 litri de ulei vegetal uzat. Institutiile castigatoare ale primei etape sunt: Scoala „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian cu un procent de mobilizare de 35.52%, Scoala nr. 3 Mangalia cu un procent de 20.33% si Liceul „Omnia” Constanta cu un procent de 15.63%.

„Este un proiect drag noua caruia ne-am dorit sa ii oferim continuitate. Si am reusit acest lucru prin intermediul institutiilor de invatamant care au raspuns afirmativ provocarii noastre. De altfel, concursul se adreseaza tuturor institutiilor de invatamant constantene care doresc sa sustina activ protectia mediului. Modalitatea desfasurarii concursului este relativ simpla. Recipientele necesare colectarii sunt puse la dispozitie in mod gratuit de catre firmele de colectare, la cererea fiecarei institutii in parte. Aceste recipiente urmeaza a fi predate periodic firmelor specializate in colectarea uleiului uzat. Scolile trebuie sa faca dovada cantitatii colectate pe baza procesului verbal incheiat cu firma de colectare. Tot pe baza acestuia, la finalul fiecarei etape, se stabilesc primii trei castigatori. Mai mult, la sfarsitul anului scolar va fi desemnata institutia cu cel mai mare procent de mobilizare al elevilor, in activitatea de colectare, aceasta primind un premiu special”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator de proiecte.

Scopul acestei activitati este de a creste gradul de informare si constientizare a cetatenilor in ceea ce priveste efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum si evidentierea importantei colectarii acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *