GE cauta cele mai bune idei pentru casa ecologica a viitorului

GE cauta cele mai bune idei pentru casa ecologica a viitorului

Compania a lansat a doua etapa a competitiei ecomagination in valoare de 200 milioane USD

LAS VEGAS — 25 ianuarie 2011– GE (NYSE: GE) a anuntat o noua etapa a competitiei deschise pentru inovatii in valoare de 200 milioane USD. In continuarea succesului-record inregistrat de “Competitia ecomagination: energizarea retelei” la nivel global, GE si companiile partenere cu capital mixt au lansat Competitia “Energizarea locuintei” (“Powering Your Home”) care incepe la data de 18 ianuarie si vizeaza cele mai bune idei de valorificare si gestionare a energiei la nivel de gospodarie.
Competitia globala invita oameni de stiinta, antreprenori si companii recent infiintate sa impartaseasca cele mai bune idei si sa isi uneasca fortele pentru a construi si imbunatati locuinta ecologica a viitorului cu ajutorul noilor tehnologii. Este vorba de una dintre cele mai mari competitii organizate vreodata, cu peste 4.000 de idei inscrise si peste 1.100 de idei in cadrul primei sale etape. Aceste idei vor fi analizate din nou in urmatoarea etapa a Competitiei, participantii fiind incurajati sa se inscrie cu idei noi sau sa retrimita aceleasi idei in cazul in care acestea au fost imbunatatite. Competitia va fi deschisa pana la 1 martie 2011 la adresa www.ecomagination.com/challenge.
“Am lansat Competitia pentru a stimula inovatia si a transforma astfel modul in care cream, ne conectam si folosim energia, iar numarul mare al persoanelor pasionate si inovatoare, dornice sa colaboreze la dezvoltarea solutiilor energetice globale, a fost un adevarat factor declansator pentru GE,” a declarat Beth Comstock, Director Marketing si Vicepresedinte Senior, GE. “Au fost inscrise mii de idei utile realizarii retelei energetice de ultima generatie, multe dintre aceste idei concentrandu-se pe modul in care folosim energia. Volumul de idei din acest domeniu ne-a determinat sa ne formam o noua perspectiva asupra modului de utilizare a energiei la nivel de consumator si sa ne axam pe inovatii concrete pentru populatie – solutii care pot contribui la valorificarea si imbunatatirea eficientei energetice in locuinte.”
Pe langa oportunitatile de investitii, relatii comerciale si alte parteneriate, juriul format din directori ai GE si reprezentanti marcanti ai mediului academic si tehnologic vor selecta cinci castigatori ai premiului pentru inovatie – Innovation Award – in valoare de 100.000 USD ale caror idei reprezinta premiere in domeniul antreprenoriatului si inovatiei. In aceasta etapa, juriul va cuprinde si un grup de participanti importanti care au trimis idei in prima etapa si au fost de acord sa devina Lideri ai Comunitatii Competitiei. In aceasta calitate, ei vor ajuta la jurizarea ideilor din cadrul competitiei de “Energizare a locuintei” si vor contribui la directionarea Competitiei pe masura ce aceasta evolueaza si avanseaza.
Competitia a fost lansata in luna iulie 2010 in colaborare cu importante companii cu capital mixt precum Emerald Technology Ventures, Foundation Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byers si RockPort Capital, dar si cu Chris Anderson, redactor-sef al revistei Wired. In plus, Carbon Trust, o companie non-profit cu sediul in Marea Britanie care colaboreaza cu diverse firme in vederea reducerii emisiilor de carbon, s-a alaturat in calitate de partener pentru a contribui cu o experienta solida in comercializarea tehnologiilor cu emisii reduse de carbon. Competitia face parte din strategia de afaceri a GE pentru ecomagination si s-a conturat sub forma unui angajament global privind realizarea unor tehnologii inovatoare pentru energie curata, urmand sa contribuie la finantarea celor mai promitatoare idei. Propunerile se incadreaza in doua mari categorii de locuinte ecologice: eficienta energetica, inclusiv software de gestionare, aparate electrocasnice si de aer conditionat si energie regenerabila, adica energie solara, eoliana, hidraulica si biomasa.
Candidatii selectati in cadrul competitiei vor avea ocazia sa dezvolte o relatie comerciala cu GE prin:

  • Investitie: suma de 55 milioane USD din cele 200 milioane USD a fost deja angajata de GE si partenerii sai, iar evaluarea oportunitatilor de folosire a resurselor in vederea finantarii ideilor promitatoare continua.
  • Validare: evaluarea strategiei de afaceri a candidatilor prin discutii detaliate cu echipele tehnice si comerciale ale GE;
  • Distributie: explorarea oportunitatilor de parteneriat cu GE pentru a proiecta o afacere si a crea o prezenta globala;
  • Dezvoltare: folosirea infrastructurii tehnice a GE si a Centrelor de Cercetare Globala ale GE pentru a accelera procesul de dezvoltare a tehnologiei si produselor; sau
  • Crestere: explorarea oportunitatilor de valorificare a relatiilor actuale cu clientii GE in vederea comercializarii produselor din cadrul Competitiei.

Pentru informatii suplimentare despre “Competitia ecomagination: energizarea locuintei” si “Energizarea retelei” organizate de GE, vizitati www.ecomagination.com/challenge. Aceasta pagina cuprinde informatii despre termeni si conditii, juriu, precum si detalii si inregistrari video cu prima runda de castigatori anuntati la 16 noiembrie 2010.
Despre GE ecomagination
GE promoveaza transformarea globala a energiei, plasand accentul pe inovatii si investitii in cercetare si dezvoltare pentru a accelera dezvoltarea si instalarea tehnologiei pentru energie curata. De la demararea acestei initiative in anul 2005 au fost introduse pe piata peste 90 de produse cu certificare ecomagination, generand venituri de 18 miliarde USD in 2009. Cu investitii in valoare de 5 miliarde USD in cercetare si dezvoltare in primii cinci ani de existenta, GE s-a angajat sa dubleze investitiile in ecomagination si sa colaboreze cu partenerii sai pentru a accelera noua era a inovatiilor energetice. Compania va investi 10 miliarde USD in cercetare si dezvoltare in urmatorii cinci ani si isi va dubla eficienta energetica operationala, reducand in acelasi timp emisiile de gaze cu efect de sera si consumul de apa. Ca parte a acestei initiative, GE a lansat “Competitia GE ecomagination: energizarea retelei”, un angajament financiar de 200 milioane USD care incurajeaza specialistii in inovatii sa se implice in dezvoltarea tehnologiilor pentru energie curata. Aceasta competitie va fi prelungita cu “Competitia GE ecomagination: energizarea locuintei” al carei scop este acela de a dezvolta tehnologii utile in gestionarea consumului energetic din gospodarii. Pentru informatii suplimentare va invitam sa accesati pagina web ecomagination la adresa http://ge.ecomagination.com/index.html.
###

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente