Cum depindem noi, oamenii, de albine ? Cum putem ajuta vrabia ?
Ce se distruge, de fapt, cand se taie un stejar ?
Raspunsurile la aceste intrebari, precum si multe alte informatii despre biodiversitate si despre legatura dintre stilul nostru de viata si mediul inconjurator, pot fi descoperite in cadrul expozitiei publice „Satul Biodiversitatii”, o actiune de informare a Comisiei Europene, Directia Generala Mediu, in parteneriat cu WWF si Oceanic Club. Expozitia se desfasoara in perioada 24 ianuarie – 6 februarie, la Baneasa Shopping City .
Expozitia itineranta face parte din campania Comisiei Europene „Contam unii pe altii”, o campanie de informare si responsabilizare a cetatenilor in privinta pierderii biodiversitatii.
Organizatorii „Satului” isi propun sa sensibilizeze publicul larg – mai ales tinerii si copiii – prin instrumente interactive, pregatind, in acest sens, mai multe activitati si ateliere care se vor desfasura sambata si duminica (29/30 ianuarie, 5/6 februarie), intre orele 13:00 si 20:00. Proiectii de filme despre natura, teste grila despre biodiveristate, atelierul de plantare de seminte de salata, aplicatii si jocuri on-line, observarea microscopica a faunei marunte din Marea Neagra, planse cu specii ce asteapta sa fie colorate de cei mici si multe alte surprize va asteapta la sfarsit de saptamana in Sat.
Invitatul special al evenimentului este Bogdan Ionescu, profesorul de origami in varsta de 12 ani,( http://origamibogdanionescu.blogspot.com/), care aduce la Baneasa Shopping City proiectul sau de succes, Palatul de Hartie. Pe parcursul a 2 ore (16:00 – 18:00), Bogdan va dezvalui din tainele plierii fluturilor, animalelor si florilor din patrate de hartie.
Va asteptam in „Satul Biodiversitatii”, sa descoperiti cum contam unii pe altii, ca intr-un urias domino. Noi contam pe albine, care conteaza pe flori, care conteaza pe furnici, care conteaza pe copaci, care conteaza pe gaze, care conteaza pe vrabii, care conteaza pe TINE.
Contam unii pe altii !
Un eveniment realizat cu sprijinul:
Parteneri media:
Despre Campania Biodiversitatii
Campania Biodiversitatii a Comisiei Europene a fost lansata in aprilie 2010 si se desfasoara concomitent in 6 State Membre cu un grad scazut de informare in privinta biodiversitatii – Romania, Bulgaria, Italia, Spania, Polonia si Olanda.
Initiativa Comisiei are la baza un recent studiu Eurobarometru care arata ca multi europeni nu inteleg semnificatia termenului biodiversitate si cred ca nu sunt bine informati in ceea ce priveste pierderea ei. De aceea, campania isi propune sa contribuie la cresterea gradului de responsabilizare a publicului prin educare si prin generarea unui angajament comun al cetatenilor si autoritatilor locale.
Mai multe informatii despre campanie puteti accesa pe www.contamuniipealtii.eu