Societatea ” RESPIRĂ VERDE”

SC RESPIRĂ VERDE SRL colecteaza si transporta in vederea reciclarii sau eliminarii finale deseuri provenite din ulei vegetal dar si grasimi comestibile uzate. Prin intermediul partenerilor sai, Respira Verde a semnat o serie de contracte pentru eliminare finala a deseurilor aferente activitatii de baza, cu o serie de operatori, reusind astfel reciclarea totala a respectivelor deseuri si reintegrarea lor in circuitul de larg consum.
In momentul de fata sunt prezenti si isi desfasoara activitatea in judetul Bihor, prin punctul de lucru de pe str. Clujului nr. 197, si in judetul Timis, prin punctul de lucru de pe str. Amurgului nr. 1. In viitorul apropiat vizeaza extinderea companiei si in alte judete din Romania.
Reglementarile Uniunii Europene prevad sanctiuni drastice in cazul in care Romania nu se va alinea la standardul european de reciclare al uleiurilor alimentare uzate. O problema este ca, pana nu de mult, in Romania uleiurile alimentare uzate (de floarea soarelui, soia, de masline, etc.) erau considerate mai mult “produse” reutilizabile a caror viata era pana la disparitia totala a acestora din tigaie, fripteuza, etc. Punct de vedere total eronat intrucat exista dovezi clare ca acestea sunt si trebuie catalogate drept deseuri cu potential extrem de periculos pentru sanatatea publica. De ce? Pentru ca, prin prajire/incalzire anumiti compusi (HHE,HNE,HDE) din ulei devin toxici cu potential ridicat cancerigen. Bineinteles dupa utilizare, uleiurile uzate nu trebuie sub nici o forma sa fie aruncate in chiuvete , bai, canalizari, intrucat, datorita consistentei lor, antreneaza diverse materii si conduc la formarea de bacterii periculoase si la blocarea, bineinteles, a sistemului de canalizare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente