Cum sa facem biodiesel?

0
1749

diesel.jpgCum sa-ti faci propiul biocombustibil ?

Oricine poate sa faca biodiesel. Este usor, o puteti face chiar in bucataria dumneavoastra si este mult mai bun decat cel vandut de companii. Motorul dumneavoastra diesel va functiona mai mult si mai bine utilizand biodieselul facut de dumneavoastra. Va fi mai curat si astfel mai sanatos pentru sanatatea dumneavoastra si pentru mediu.
Daca il veti fabrica din uleiul ramas la dumneavoastra in bucatarie va fi si foarte ieftin pe langa faptul ca veti recicla un produs care deseori ajunge aruncat la groapa de gunoi sau deversat in canalizare.
Iata cum puteti sa vi-l faceti, aveti doua posibilitati:
1 Prin amestecare
Procedeul are la baza amestecarea dintre ulei vegetal cu combustibil diesel rezultat din petrol sau cu solventi sau cu benzina. Se pleaca de la ideea ca uleiul vegetal este prea vascos, astfel pentru subtierea lui este nevoie fie de un combustibil fie de un solvent de amestec. Prin fluidizarea biodieselului astfel creat el va putea strabate mai bine sistemul si camera de combustie.
Daca amestecati uleiul vegetal pur cu petro-diesel ( combustibil fosil ) obtineti un amestec destul de curat fata de majoritatea celorlalti combustibili. Gaditi-va ca utilizand un galon de ulei vegetal faceti economie de un galon de combustibil fosil si implicit determinati o reducere a cantitatii de dioxid ce carbon ( responsabil pentru schimbarile climatice ) emis in atmosfera.
Raportul concentratiei amestecului variaza de la 10% ulei vegetal-90% petro-diesel iar in alte cazuri 90% ulei vegetal 10% petro-diesel. Amestecarea se poate face si cu diferiti solnveti edar nu este recomandata de specialisti facandu-se pe propria raspundere a faptuitorului.
2 Folosind doar ulei vegetal
Da, utilizand doar ulei vegetal pur fara a-l amesteca cu alti compusi. Spre deosbire de biodiesel care functioneaza in cazul oricariu tip de motor diesel, pentru a utiliza ulei pur pe post de biocombustibil trebuie modificat motorul. Exista doua sisteme cu un rezervor si cu doua rezervoare pentru ulei cu preincalzirea lui pentru a-l face mai subtire. Mai multe informatii despre aceste sisteme aici: http://www.journeytoforever.org/biodiesel_svo.html
Biodiesel sau ulei vegetal?
Biodieselul are cateva avantaje evidente fata de utilizarea uleiului vegetal pe post de combustibil:
– Functioneaza in orice tip de motor diesel fara vreo modificare sau conversie a motorului
– Este mai rezistent la frigul iernii
– A fost testat deja in numeroase tari si pe mii de km
Biodieselul a fost deja testat cum am aratat mai sus si a primit „verde” ca o alternativa ecologica si economica combustibililor fosili. Uleiul vegetal in schimb mai are de parcurs un lung drum al testarilor presarat cu experimente ce implica timp.
Pe mapamond exista persoane care prepara biodiesel de ani de zile deja datorita costurilor sale reduse. De regula este utilizat uleiul ramas in bucatarie, care trebuie insa anterior purificat si eventual deacidifiat. In procesul de creare se va utiliza alcool, metanol si alte substante chimice ce trebuie alese cu grija si cu o prealabila documentare.

http://www.journeytoforever.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.