Burcak ne streseaza tot organismul

Produsul contine grasimi periculoase
biscuiti
Inainte de a consuma acesti biscuiti digestivi cititi cu atentie eticheta. Nu au nici unul dintre beneficiile date de produsele similare de calitate.

Biscuitii digestivi Burcak au in compozitie faina de griu, faina de griu integrala, ulei vegetal hidrogenat (curmal, soia, floarea-soarelui, ulei de in), zahar, agenti de afinare (carbonat de amoniu hidrogen E 503, carbonat de sodiu hodrogen E 500, pirofosfat acid de sodiu E 339), sirop de fructoza, oua, extract de malt, lapte praf, sare, arome cu gust natural (unt, zahar negru), emulgator (lecitina din soia E 322), coloranti (caramel E 150). Consumul a 100 de grame de biscuiti aduce un aport energetic de 450 kcal, proteine 7 g, grasimi 18 g, din care saturate 7,1 g, carbohidrati 71 g, zahar 22 g, sodiu 470 mg.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie produsul analizat: „Biscuiti obtinuti din faina rafinata din griu, dar si integrala, impreuna cu uleiuri vegetale hidrogenate nesanatoase si grasimi animale saturate aterogene (unt). Aceasta compozitie imprima un profil nutritional dezechilibrat din cauza excesului de glucide (71%), cu index glicemic foarte ridicat (zahar 22%), care streseaza pancreasul endocrin, fortindu-l sa produca o cantitate mare de insulina intr-un timp scurt. Asocierea dintre glucide rafinate (zaharoza) si grasimi, in special hidrogenate si animale saturate, genereaza produse nesanatoase, care pot afecta grav sanatatea sistemului cardiovascular si a ficatului. Biscuitii mai contin si cinci E-uri, dintre care E 150 este cel mai nociv, putind declansa hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Produsul are o densitate energetica foarte ridicata (450 kcal/100 g).

CONCLUZII. Produsul analizat nu este indicat supraponderalilor si obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de boli cardio si cerebrovasculare, celor cu dislipidemie, hipertensivilor, suferinzilor de maladii hepato-renale, persoanelor cu hiperuricemie (guta), celor cu osteoporoza, celor cu sindrom metabolic. Suferinzii de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant, tinind cont de aportul de glucide. Persoanele cu alergie la oua, proteine din lapte si cu intoleranta la lactoza vor testa in prealabil biscuitii, pentru a vedea care este reactia organismului. Specialistul nostru atrage atentia ca produsul este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranta la gluten).

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *