Ursul Max, vedeta Animal Planet

Max este unul dintre ursii-vedeta pentru Animal Planet.
ursul max
O echipa de filmare condusa de produca torul Vivica Parsons, de la studioul englez Imago Productions, a realizat un documentar la Rezervatia de la Zarnesti, Brasov, care va fi difuzat de Animal Planet, in octombrie. Filmarile s-au derulat mai mult de un an, iar Max este unul dintre personajele principale ale “soap”-ului “Bear Sanctuary” (Sanctuarul ursilor – n.r.). “Max a fost inca de la inceput un personaj al serialului. Cristina (administratorul rezervatiei – n.r.) a filmat salvarea lui, apoi noi i-am urmarit evolutia si vom incheia povestea acestuia odata cu mutarea in tarcul in care va locui toata viata”, a declarat Vivica Parsons.

In lant, in fata Pelesului

Max are 12 ani. Acum doi ani, a fost “confiscat” de la proprietarul care il tinea in lant, din fata intra rii la Castelul Peles, cu ajutorul Garzii Nationale de Mediu, de catre cei de la Rezervatia Libearty. Fiind orb, ursul nu a fost lasat in tarc, laolalta cu ceilalti ursi din rezervatie. “Pana acum, el a stat intr-o cusca mai mare si am incercat sa-l tratam pentru a-i recupera vederea”, explica Cristina Lapis, presedintele asociatiei “Milioane de prieteni”, cea care administreaza Libearty.

El a fost examinat de specialisti oftalmologi de la Londra si Bucuresti si a fost prima incercare din Romania de a opera un urs de cataracta. Din pacate insa, pentru ca Max este orb din nastere, operatia nu i-ar fi ameliorat starea. Max a fost mutat, saptamana trecuta, intr-un tarc de o jumatate de hectar de padure, cu o piscina, un barlog, tufe si copaci. Constructia tarcului a durat trei luni si jumatate si a costat 15.000 de euro.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente