Concursul „Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat”

Concursul "Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat"

Elevii constanteni la a treia demonstratie de responsabilitate

ONG Mare Nostrum anunta incheierea celei de-a treia etape a concursului “Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat”. Aceasta s-a desfasurat in perioada mai – iunie 2011 in 39 de institutii de invatamant constantene, dintre care 13 s-au clasat in topul celor care au reusit sa mobilizeze un numar mai mare de elevi.

La sfarsitul acestei etape, din totalul de institutii participante, au fost desemnate castigatoare doar primele trei, avandu-se in vedere cantitatea de ulei rezidual colectata. Institutiile castigatoare au fost stabilite pe baza unui raport intre cantitatea de ulei colectata si numarul total de elevi din institutia respectiva, astfel incat sa fie asigurat un raport echitabil pentru toti cei inscrisi in concurs. Aproximativ 7000 de elevi de scoala generala si liceu si peste 60 de cadre didactice s-au implicat in aceasta etapa finala a concursului si au colectat 1818 litri de ulei vegetal uzat.
Scoala “Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian s-a situat in fruntea clasamentului, detinand un procent de mobilizare al elevilor de 342,28%. De asemenea, castigatoare ale acestei etape mai sunt Gradinita Nr. 44 Constanta cu un procent de 20,00% si Scoala Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanta cu un procent de 19,92%.
Pe parcursul derularii intregului concurs, in perioada octombrie 2010 – iunie 2011, a fost colectata o cantitate de 3562 de litri de ulei rezidual de catre 28 de institutii de invatamant. Totodata, ONG Mare Nostrum a desemnat si marele castigator al tuturor etapelor, titlu care i-a revenit tot Scolii “Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian. Aceasta a cumulat un procent de 443,58% pe toate cele trei etape, colectand in total 1486 litri de ulei rezidual cu un numar de 335 de elevi.
„Rezultatele obtinute de participantii la acest concurs sunt imbucuratoare. Ceea ce ne propunem este sa ii invatam pe tineri ca a trai in armonie cu mediul este nu numai o necesitate, dar si o responsabilitate a fiecarui cetatean. Este esential ca ei sa constientizeze acest fapt si sa aiba initiativa. Nu in ultimul rand, as vrea sa ii felicit pe toti cei care ni s-au alaturat in demersul nostru si au reusit sa ofere un asemenea exemplu de implicare si responsabilitate civica”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.
Scopul acestei activitati este de a creste gradul de informare si constientizare a cetatenilor in ceea ce priveste efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum si evidentierea importantei colectarii acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *