Salvati padurea de la Dalhauti!

Salvati padurea de la Dalhauti!

Un grup de 20 de elevi de la Scoala cu clasele I – VIII din Faraoanele, comuna Vartescoiu, s-a inscris cu proiectul ,,Salvati padurea!“ in cadrul programului national „Tara lui Andrei“, sustinut financiar de Petrom. Micutii vor sa ii impresioneze pe organizatori prin prezentarea rezervatiei naturale de la Dalhauti, situata la 15 km de Focsani, si care este foarte aproape de satul Faraoanele. Prin implicarea echipei de elevi de la Scoala din Faraoanele in cadrul acestui proiect, s-a urmarit tragerea unui semnal de alarma asupra pericolului pe care il reprezinta omul pentru mediul inconjurator, asupra indiferentei si chiar a neglijentei omului.

Copiii vor sa ii determine pe localnici si turisti deopotriva, sa mentina padurea curata. Prin tematica abordata, proiectul ,,Salvati padurea!“ ofera sansa comunitatii din Vartescoiu de a rezolva problema strangerii gunoaielor. „Consideram ca in urma acestui proiect, zona padurii Dalhauti va fi curata, peisajul mirific putand fi admirat de toti turistii, fara a se izbi de aspectul neplacut si fiind placut impresionati“, a precizat Teodorescu Lacramioara, profesor de limba si literatura romana la Scoala cu clasele I-VIII Faraoanele, comuna Vartescoiu.
Alaturi de ea, s-au mai implicat in acest proiect directorul unitatii de invatamant, Mihaela Partenie, dar si alti colegi de catedra.
In cadrul programului „Tara lui Andrei“ s-a mai inscris si un grup de elevi ai Scolii nr.2 din Adjud. Proiectele propuse de elevii vranceni in  cadrul acestui amplu program, pot fi consultate si sustinute accesand site-ul www.taraluiandrei.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *